Mind gyakrabban tapasztalhatják a hazai vásárlók, hogy olcsó, de gyenge minőségű húsokkal vannak tele a hűtőpultok, mivel a dömpingáron behozott vágósertések és húsok elárasztják a magyar piacot – hívta fel a figyelmet tegnapi közleményében a Sertéstenyésztők Országos Választmányának titkára. Tóth István rávilágított: mivel Oroszország élelmiszer-biztonsági okokra és a gyenge minőségre hivatkozva leállította a lengyel sertésszállításokat, azok most Magyarországra ömlenek. A választmány szerint ha az unió nem képes tisztázni a helyzetet, akkor a magyar kormánynak kell megállítania az árutömeget. A magyar gazdálkodók mára egy kilogramm élő sertésért két gombóc fagylalt árának megfelelő összeget kapnak. Sákán Antal, a Magyar Sertéstartók Egyesületének elnöke szerint a nagyüzemekben kilónként nettó 280 forint a sertés előállítási költsége, míg a családi gazdálkodóknál 250 forint, vagyis a nagyüzemek veszteséget termelnek, a családi gazdaságok pedig jövedelem nélkül dolgoznak.

Ezen múlt, hogy nem Erdő Péter lett az új pápa, hanem Prevost bíboros