Nem fagyaszthatják le a húst, illetve augusztus elsejétől fagyasztott húsból nem állíthatnak elő húskészítményeket a kiskereskedők – egyebek mellett ez az előírás is szerepel az élelmiszer-higiéniáról szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri új rendeletben, amely a Magyar Közlönyben jelent meg. A távirati iroda beszámolója szerint azok a kiskereskedők, akik a végső fogyasztónak értékesítenek állati eredetű élelmiszereket, a jelzett időponttól húskészítményeket darabolhatnak, szeletelhetnek, kimérhetnek és előre csomagolhatnak. A vevő jelenlétében és kívánságára húst darabolhatnak, csontozhatnak, darálhatnak, illetve feldarabolhatják a sajtot. Külön kategória a rendeletben a marginális, helyi kiskereskedő. Az ilyen cég a kereskedés helyétől számított legfeljebb 50 kilométeres körzetben értékesíthet, de ezen belül is korlátozott a viszonteladóknak értékesíthető termék mennyisége. A beérkezett alapanyag legfeljebb 25 százalékát adhatja el viszonteladónak, de húsból legfeljebb heti öt, míg halból legfeljebb egy tonnát. Az ilyen kereskedések húskészítményeket is előállíthatnak.
A kiskereskedőnek tilos lefagyasztani a húst, a darált húst és a húskészítményt, továbbá darált húst és húskészítményt fagyasztott húsból nem állíthat elő. A fagyasztott hal nem engedhető fel az üzletben. Az állati eredetű élelmiszerek kiskereskedőinek regisztráltatniuk kell magukat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal illetékes területi szervénél.
Már csak pár napja van, hogy megnézze a Szépművészeti fantasztikus kiállítását
