időjárás 24°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Drogárus focisták rendőrkézen

Urbán Péter
2007.10.26. 23:00

Összehangolt akcióban több feltételezett drogkereskedőt vettek őrizetbe hétfőn a hajdú-bihari rendőrök, a négy gyanúsítottból ketten az első osztályban futballoznak. A Nyíregyháza Spartacus vezetősége nem szankcionálja játékosát, amíg be nem bizonyosodik bűnössége. A Magyar Labdarúgó-szövetség vezetői szerint elfogadhatatlan, ha egy sportember kábítószerügybe keveredik.

Négy kábítószerrel üzletelőt fogott el a rendőrség hétfőn, közülük ketten az első osztályban futballoznak –, tudta meg lapunk Uzonyi Attilától, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának alosztályvezetőjétől. Siófokon, Budapesten, Nyíregyházán és Debrecenben egyszerre, összehangolt akcióban csaptak le a gyanúsítottakra az egyenruhások. Négy hónapos bizonyítási eljárás végére tették fel ezzel a pontot, amelyet még június 22-én két balmazújvárosi férfi elfogásával kezdtek el. Egy kilogramm speedet találtak a párosnál, akikkel közvetlen bűntársi kapcsolatban volt a hétfőn őrizetbe vett négy férfi. Ketten közülük első osztályú focisták. Uzonyi Attila nem erősítette meg és nem is cáfolta a távirati iroda azon értesülését, hogy a Siófokon játszó Lipcsei Rolandról, illetve a debreceni csapattól a Nyíregyházának kölcsönadott Máté Gáborról van szó. Az viszont bizonyos, hogy egy siófoki és egy nyíregyházi játékos érintett.
Az alosztályvezető elmondta, a nyomozás folytatódik, valószínűleg lesznek még gyanúsítottjai az ügynek. Egyelőre senki sem tett tanúvallomást a most előzetesbe helyezettek közül, akik ellen jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás. Uzonyi hangsúlyozta: nem a sporttal függött össze a két focista feltételezhető drogterjesztői tevékenysége.
A Nyíregyháza Spartacus vezetősége tegnap közleményt adott ki: a nyomozás lezárásáig nem alkalmaznak semmilyen szankciót a focistával szemben. Állításuk szerint az ártatlanság vélelme mindenkit megillet a bíróság jogerős ítéletéig. „A játékos ártatlannak vallja magát. A klub vezetése úgy véli, hogy az országos médiumok hírhajhászása nem segíti az ügy objektív megítélését” – áll a szövegben. A siófokiak egyelőre nem kívántak reagálni. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szintén állásfoglalást adott ki, amelyben a leghatározottabban elhatárolódik minden törvénybe ütköző tettől. Az MLSZ vezetői számára elfogadhatatlan és a legsúlyosabb törvényszegésnek minősül, ha sportemberek keverednek bármilyen droggal kapcsolatos tevékenységbe. „Az ártatlanság vélelmét hangsúlyozva, s az elkövetők személyétől függetlenül a magyar labdarúgás irányítói mélységesen elítélnek minden törvénybe ütköző cselekedetet, legyen szó kábítószerügyről vagy bármi másról” – írta közleményében az MLSZ.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.