időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

FILMCSÍK

Muray Gábor
2007.10.28. 23:00

Flandria
Színes, feliratos, francia háborús filmdráma, 91 perc. Rendezte Bruno Dumont. Forgalmazza a Cirkofilm.
Tessék szembesülni azzal, hogy a háború valójában nem hollywoodi hőstörténet – a háború bűzös, mocskos és brutális. Kegyetlen erőszak a meg nem nevezett közel-keleti fronton, rideg szex a flandriai otthonmaradottak közt. Cannes-i arany a döbbenetesen provokatív háborús filmért.

Frank és Wendy
Színes, feliratos, észt animációs film, 75 perc. Forgalmazza a SzimplaFilm.
Nem mindennapi premier: animáció két amerikai titkos ügynökről, akiket a világ legveszélyesebb helyére küldenek – Észtországba. De Frank és Wendy még ott is helytáll, speciális módszereivel megmenti a világot.

Kerékbe törve
Színes magyar film, 73 perc. Rendezte Vincze Zoltán. Forgalmazza a Pro Nobis.
Film a sérültekről, a sérültekért. Kiútkeresés, küzdelem a meg nem értettség ellen Magyarországon, ahol évente rohamosan bővül a fogyatékkal élők zárt közössége, és ahol kerekes székkel még mindig nem lehet közlekedni.

A másik én
Színes, feliratos, amerikai–ausztrál akciófilm, 122 perc. Rendezte Neil Jordan. Forgalmazza az InterCom.
Jodie Foster önbíráskodik: miután elveszti vőlegényét egy utcai rablótámadás során, bosszút esküszik, éjszakánként egyedül járja a metropolis utcáit, nem kímél senkit. A Charles Bronson-féle Bosszúvágy-sorozat után szabadon.

Megy a gőzös
Színes magyar vígjáték, 90 perc. Rendezte Koltai Róbert. Forgalmazza a Budapest Film.
Koltai Róbert összecsapott népi komédiája az ivarosi állomás parasztidilljéről, avagy miért ne akarjuk folytatni az Indul a bakterházat harminc év múltán, agyoncsépelt „sztárokkal”. A pályakezdő Egres Katinka viszont gyönyörű.

A Nap utcai fiúk
Színes, magyar filmdráma, 89 perc. Rendezte Szomjas György. Forgalmazza a Hungaricom.
A Nap utcai fiúk megvédik kerületi kis mozijukat a nagy Szovjetunió ellen, közben Elvis énekel, és szerelem szövődik a repeszhullásban. 1956 – szomorú gimnazista fiúknak.

Superbad – avagy miért ciki a szex?
Színes, feliratos, amerikai vígjáték, 114 perc. Rendezte Greg Mottola. Forgalmazza az InterCom.
Az amerikai középiskolások tankok helyett saját szorongásaik ellen küzdenek, s mint a bulvárkorban általában, itt is az a legnagyobb kérdés: ki hogyan veszítheti el a szüzességét. Altestileg orientált tinimozi.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.