időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Hegyiék szemben a szupermarketekkel

Lovas István
2007.10.22. 22:00

(Brüsszel)
Hegyi Gyula és Harlem Désir szocialista képviselők megelégelték az óriás szupermarketek hatalmi visszaélését. A két európai parlamenti képviselő indítványt terjesztett be, amely vizsgálatot kér az Európai Bizottság versenyért felelős igazgatóságától.
– Az egész EU-ban a kiskereskedelmet mindinkább néhány szupermarketlánc uralja, s ők szabják meg, hogy az uniós vevők kiktől vásároljanak – mondta Harlem Désir. A képviselők elvárják a bizottságtól, hogy akár szabályzókkal védjék a fogyasztókat, az alkalmazottakat és a termelőket.
Hegyi Gyula lapunknak elmondta, hogy noha a magyar beszállítók aránya egyes hazai szupermarketek esetében az elmúlt évekhez képest valamelyest nőtt, de a magyar termékek jó minőségéhez képest így is alacsony. Hozzátette: a magyar termelők kiszolgáltatottak, különösen azért, mert a szupermarketek miatt egyre kevesebb a hagyományos kis bolt és piac. – A dolgozók ugyancsak kiszolgáltatottak – jelentette ki Hegyi Gyula, aki szerint nem a vasárnapi nyitva tartás ellen, hanem a jó munkakörülményekért és a beszállítók helyzetének javításáért kellene „pártkülönbség nélkül” a hazai politikai erőknek fellépniük.
Harlem Désir szerint, mivel a szupermarketek a nemzeti határokat átlépik, uniós szabályzással kell megfékezni őket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.