A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Petíció a makói gyorsforgalmi útért

Hírösszefoglaló
2007. 10. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petíciót adott át tegnap az M43-as fő közlekedési út mielőbbi megépítéséért, valamint a 43-as út karbantartási és javítási munkálatainak soron kívüli elvégzéséért a makói képviselő-testület Fidesz-frakciója a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) bejáratánál Ábrahám Gergelynek, a tárca szóvivőjének.
A beadványt több mint 15 ezer ember írta alá, akik Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Kóka János gazdasági minisztertől kértek garanciát az M43-as mihamarabbi elkészülésére. Márton Imre, a makói képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője a távirati irodának követelésük indokaként elmondta, hogy Románia és Bulgária európai uniós csatlakozásával január óta a 43-as úton a teherforgalom megháromszorozódott, a személyforgalom pedig megduplázódott. Az út minősége nem bírja el a megnövekedett forgalmat, a kátyúk miatt pedig a közlekedés nem biztonságos ezen a szakaszon.
A GKM közleményében tudatta, hogy a tárca elkötelezett az M43-as megépítése mellett. Mint írják, annak még hátralévő két szakasza a 2007 és 2013 közötti infrastrukturális fejlesztések között szerepel. A GKM azt ígéri, a szakaszok átadásáig a 43-ason felújítási és forgalombiztonsági beavatkozásokat végeznek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.