Albin 2024. március 1.
logo

Petíció a makói gyorsforgalmi útért

Hírösszefoglaló
2007.10.25. 23:00

Petíciót adott át tegnap az M43-as fő közlekedési út mielőbbi megépítéséért, valamint a 43-as út karbantartási és javítási munkálatainak soron kívüli elvégzéséért a makói képviselő-testület Fidesz-frakciója a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) bejáratánál Ábrahám Gergelynek, a tárca szóvivőjének.
A beadványt több mint 15 ezer ember írta alá, akik Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Kóka János gazdasági minisztertől kértek garanciát az M43-as mihamarabbi elkészülésére. Márton Imre, a makói képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője a távirati irodának követelésük indokaként elmondta, hogy Románia és Bulgária európai uniós csatlakozásával január óta a 43-as úton a teherforgalom megháromszorozódott, a személyforgalom pedig megduplázódott. Az út minősége nem bírja el a megnövekedett forgalmat, a kátyúk miatt pedig a közlekedés nem biztonságos ezen a szakaszon.
A GKM közleményében tudatta, hogy a tárca elkötelezett az M43-as megépítése mellett. Mint írják, annak még hátralévő két szakasza a 2007 és 2013 közötti infrastrukturális fejlesztések között szerepel. A GKM azt ígéri, a szakaszok átadásáig a 43-ason felújítási és forgalombiztonsági beavatkozásokat végeznek majd.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.