időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Röviden

MN
2007.10.22. 22:00

A cég
Havas
Veres János pénzügyminiszter cége adót csalt. Na és?

Határainkon a génszennyezés
A román hatóságok 290 hektárnyi illegális, génmódosítottszója-ültetvényt számoltak fel
a magyar–román határ közelében, Bátoron. Románia uniós csatlakozásakor megtiltotta a génmódosított növények termesztését, ám a törvény betartatása akadozva halad – tudta meg a Figyelőnet.
A génmódosítás emberre gyakorolt hatásait még nem ismerjük kellően, ezért Magyarország tiltja az ilyen növények termesztését. (MN)

Illegális zsanai élelmiszerüzem

Egy Zsana melletti tanyán végzett ellenőrzéskor egy közismert ételízesítő nevével feliratozott tasakokat, ismeretlen eredetű adalékanyagot, a keveréshez, csomagoláshoz szükséges berendezéseket találtak tegnap hajnalban a vámosok. Az ügyben nyomozás indult. (MTI)

Traffipaxok lesznek az M0-s mentén

Négy-öt hónapon belül öt állandó telepítésű traffipaxot helyeznek üzembe az M0-s körgyűrű mentén, sűrítik a rendőrség és a közlekedési hatóság ellenőrzéseit, valamint megvizsgálják, mely szakaszokon vezessenek be előzési tilalmat. Idén az első kilenc hónapban 443 baleset történt az autóúton. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.