MÁV-székház: a botrány folytatódik

2009. 04. 12. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodjára is kiírta a MÁV a patinás Andrássy úti székház eladásának pályázatát. Az első tendert még februárban hirdette meg az állami vállalat, ám az sikertelenül zárult. Amint arról a Magyar Nemzet korábban hírt adott: mindeközben több mint 20 milliárd forintnyi közpénzért bérel magának irodákat a vasúttársaság. A botrányos üzleti konstrukció lényege eredetileg az volt, hogy értékesítik a vezérigazgatóságnak is helyet adó, egyelőre még a MÁV tulajdonában álló Andrássy úti épületet, majd a vállalat beköltözik a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. irodaházába, amelyet háromszor öt évig bérelhet 72,24 millió euróért, vagyis több mint 20 milliárd forintért. Az Andrássy úti épületért szakértők szerint mindössze 3-5 milliárd forint körüli összeget kaphat a MÁV. A Könyves Kálmán körúton található új épület A kategóriás lesz, vagyis a luxusigényeket is kielégíti. Áprilisban már a költözködés is megkezdődött – várhatóan augusztusban fejeződik be –, a vasúttársaság vezérkara tehát semmiféleképpen nem marad az Andrássy úton. A MÁV-nál azzal indokolják az áttelepülést, hogy az állami társaság irányító apparátusa jelenleg öt különböző budapesti helyszínen dolgozik, amelyből három bérlemény. Az Andrássy úti vezérigazgatóság épületének másodjára meghirdetett pályázatára május közepéig lehet jelentkezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.