Megszorítás közben is jut luxusra

2009. 04. 19. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben minden idők legbrutálisabb megszorító- csomagjával akarja a kormány elvenni a pénzt az emberektől, saját luxusára ezúttal sem szégyellt százmilliókat költeni – nehezményezi Veres János pénzügyminiszternek feltett írásbeli kérdésében Szijjártó Péter. A Fidesz elnöki stábvezetője emlékeztetett, hogy a bukott Gyurcsány-kormány utolsó ülésén tisztességtelen módon 876 millió forintot juttatott a külügynek, amelyből javarészt a miniszterelnök protokollkiadásait akarják fedezni, valamint több száz milliót kapott a Miniszterelnöki Hivatal teljesen felesleges médiakampányra. Az ellenzéki politikus azt kérdezi a pénzügyi tárca vezetőjétől: miért herdálták el az emberek pénzét még bukásuk után is?
A kormány szerdán 3,5 milliárd forinttal csapolta meg a költségvetés általános tartalékát. Az átcsoportosítás folytán a honvédség kétmilliárd forintot kap a csapatok elhelyezésére, míg 876 milliót a külügynek adnak a protokollkiadások feltöltésére. A külképviseletek 412 milliót kapnak. Mindezek mellett a Miniszterelnöki Hivatal részére 448 millió forintot különítenek el a nemzeti ünnepek szervezésére, illetve médiakampányára, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak pedig beruházásaik fedezetére 135 millió forintot biztosít a kormány, ám ez utóbbi összeget kamatostul vissza kell fizetnie az NBH-nak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.