Navracsics: Új arc, de régi tartalom

2009. 04. 13. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelművé vált, hogy a Bajnai Gordon megszorító intézkedéseit tartalmazó csomag az MSZP hivatalos csomagja lesz, és nincs rá biztosíték, hogy a parlament többsége megszavazza – jelentette ki Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője mindezt a reménytelenség politikájának nevezte, s úgy vélte: a szocialisták nem tudják elkerülni a végső szembesülést a választópolgárokkal. – Azok, akik úgy gondolták, hogy a miniszterelnök-váltás bármilyen szempontból szemléletváltással is jár, le kell mondjanak erről a reményükről – fogalmazott. Közölte: a Fidesz a Bajnai-programot nem fogadja el. Az új miniszterelnök-jelöltről szólva kifejtette, Gyurcsány emberéről van szó ismeretségi, üzleti körét vagy akár életpályáját tekintve. Emellett a kormányzati politikáról vallott felfogása is ugyanaz Bajnai Gordonnak, mint elődjének, hiszen gazdasági miniszterként a magyarországi válság egyik fő felelőse – tette hozzá.
Új arc, de ugyanaz a tartalom, ugyanaz a személy – mondta a frakcióvezető az MTI kérdésére, mely szerint mit jelent Orbán Viktor Fidesz-elnöknek a Bajnai-programmal kapcsolatos csütörtöki kijelentése. Orbán Viktor csütörtökön újságíróknak ugyanis azt mondta: „nem ismerek olyat, hogy Bajnai-csomag, az egy MSZP-s csomag”. A pártelnök akkor úgy fogalmazott: „ne üljenek fel ennek a cselnek”.
Navracsics Tibor úgy vélekedett, az MSZP legújabb csomagjával nem nyílik meg az út a jövő felé, csak újabb pénzeket vesznek el az emberektől, terheket növelnek, a gazdaság pedig nem tud élénkülni. – A válságkezelés azért sem lehet sikeres, mert legfontosabb tényezője a hitelesség, amely teljességgel hiányzik a program mögül. Az MSZP most időt akar nyerni, de a végső szembesülést a választópolgárokkal nem tudja elkerülni – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője.
„Ha kormányon leszünk, megpróbáljuk bebizonyítani, hogy szerintünk a gazdaságélénkítésen keresztül vezet a kiút a válságból” – fogalmazott kérdésre válaszolva Navracsics Tibor annak kapcsán, hogy a Szonda Ipsos legfrissebb felmérése azt mutatja: a megkérdezettek hatvan százaléka szerint kormányra kerülése esetén a Fidesz is a megszorítások bevezetésére kényszerülne. A frakcióvezető szerint a válságkezelés nem lehet sikeres, hiszen éppen a legfontosabb tényező, a politikai hitelesség hiányzik a válságkezelő program mögül, s ezt a miniszterelnök-váltás sem képes pótolni. A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte, Magyarország elért ahhoz a ponthoz, amikor választ kell adni arra a kérdésre, hogy a jövő Magyarországához milyen út fog elvezetni. Erről meg kell kérdezni a választópolgárokat – szögezte le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.