„Szánalmas vergődés a hatalomért”

A Fidesz szánalmas színjátéknak, felelőtlennek és tisztességtelennek tartja, amit az MSZP és az SZDSZ művel – hangsúlyozta tegnap Szijjártó Péter. A Fidesz vezetése egyre inkább biztos az előre hozott választások elkerülhetetlenségében.

2009. 04. 05. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz elnöki stábvezetője szerint a most látható szánalmas vergődés oka az, hogy az MSZP és Gyurcsány Ferenc görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, az SZDSZ pedig asszisztál ehhez. Hozzátette, demokráciában tisztességtelen az emberek háta mögött alkudozni a hatalomról. Annak nyomán, amit az MSZP és az SZDSZ művel, legfeljebb politikai mutyik, háttéralkuk, paktumok keretében létrejövő illegitim, gyenge, átmeneti és Magyarországnak káros kormány alakulhat – mondta. Hozzáfűzte: erős kormányra lenne szükség, ám ez csak demokratikus úton, választásokon születhet. Arra, hogy ki lesz a Fidesz miniszterelnök-jelöltje egy előre hozott választáson, azt mondta, ez esetben a Fidesz meghozza az ezzel kapcsolatos döntéseket a listákra, a miniszterelnök-jelöltre vonatkozóan.
Navracsics Tibor frakcióvezető szerint napokon belül, de legkésőbb áprilisban eldől, lesz-e az idén előre hozott országgyűlési választás. Abban bízik, napok kérdése, s az MSZP és az SZDSZ belátja, becsületesebb egy előre hozott választás.
Úgy tudjuk, bár az új választásokat már nem lehetséges egy időben megrendezni az európai parlamentivel, a jövőben is számos alkalommal kezdeményezi majd a Fidesz a Ház feloszlatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.