Szabó Loránd búcsúzott a városvezetéstől

2009. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indoklás nélkül lemondott tisztségéről Dombóvár vesztegetéssel vádolt szocialista polgármestere, Szabó Loránd. A hírt előbb Krauss Péter alpolgármester erősítette meg a Tolna megyei internetes oldalnak, majd maga a városvezető is elismerte a távirati irodának, hogy lemondott. Lépését nem kívánta kommentálni, mindössze annyit mondott: „Hét év után úgy gondoltam, hogy ennyi elég volt.” Arra a kérdésre, hogy lemondása összefüggésben áll-e azzal a perrel, amelyet egy dombóvári fideszes önkormányzati képviselő indított ellene rágalmazás miatt, azt válaszolta: ezzel nem foglalkozik. Mint köztudott, a polgármestert első fokon bűnösnek mondták ki és pénzbüntetésre ítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. Ennek a tisztségével összefüggő bűnügynek – a tervek szerint – ma lesz a másodfokú tárgyalása.
Ha a polgármestert jogerősen is bűnösnek mondják ki, úgy tisztsége automatikusan megszűnt volna. Naszvadi Balázs fideszes városatya azután tett feljelentést rágalmazás miatt, hogy Szabó két ízben is azt állította: az ellenzéki politikus intézményi vezetőként hatmilliós kárt okozott tizenhat önkormányzatnak. A szekszárdi városi bíróság emiatt – nem jogerősen – már elmarasztalta az MSZP-s polgármestert, aki fellebbezett.
Több más ügy is fut Dombóváron. Hamarosan befejeződhet a rendőrségi vizsgálat a vesztegetés és hivatali visszaélés ügyében. Emlékezetes, márciusban a Hír TV Célpontjának stábja leplezte le, hogy Szabó Loránd vesztegetéssel próbálta rávenni az őt rágalmazásért feljelentő Naszvadi Balázst, vonja vissza magánindítványát.
Szabó a napokban más ügyben is élvezte a Tolna Megyei Bíróság vendégszeretetét: a közelmúltban első fokon, nem jogerősen bűnösnek találták hivatali viszszaélés és személyes adattal való visszaélés miatt, és ezért 120 ezer forint pénzbírságra ítélték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.