Kutyák keresnek gondos gazdát

2010. 05. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elárvult, kidobott, vagy gazdát sosem ismert kutyáknak keresnek lelkiismeretes „családot” ma az Illatos úti ebrendészeti telepen Budapesten. Az örökbefogadási akciót a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány és a Lelenc Kutyamentő Egyesülettel közösen tartják 10 és 14 óra között – tájékoztatta lapunkat Kozma Tamás, a Fővárosi Közterület-felügyelet állat-egészségügyi telepének vezetője. Elmondta, azokat az érdeklődőket várják, akik felelősséggel döntöttek az örökbefogadás mellett, és néhány nap múlva nem dobják ki vagy viszik vissza a kutyát.
A ma örökbefogadott állatok mindegyike bolha és kullancs elleni cseppekkel, pórázzal és vásárlási utalvánnyal mehet új otthonába, és mindegyikük ivartalanítási kupont kap, amelyet két budapesti klinikán lehet beváltani. A kutyákért 2500 forintot kell fizetni, az összeg tartalmazza a védőoltások, az oltási könyv, a féregtelenítés és a regisztrált mikrocsip árát. A helyszínen kutyakozmetikusok tanácsokkal és bemutatóval segítik a leendő gazdákat a négylábúak szőrének ápolásában. Az Illatos úti telep telt házzal üzemel, jelenleg körülbelül 100-110 ebet látnak el, évente összesen 2500 állatnak találnak gazdát. Ismert, az ebrendészeti telep köteles minden kóbor vagy leadott kutyát befogadni, amit gyakran csak úgy tehet meg, hogy a már bentlévőket gazdához juttatják vagy elaltatják.
A nyíregyházi Állatbarát Alapítvány holnap Demecserben tart örökbefogadási napot, 40 elaltatásra ítélt kutyát szeretnének így megmenteni – közölte az MTI. A szervezetet a település önkormányzata kereste meg azzal, hogy találjanak helyet a város korábbi szeméttelepén élő állatoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.