Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Még nincs végleges árlista

2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre csak néhány gyógyszergyártó hajlandó arra, hogy már szeptember végétől olcsóbban adja azokat a medicinákat, amelyeknek október elsejétől amúgy is csökkentik az árát – erről kaptak tájékoztatást a patikusok az egyik nagykereskedőtől. Mint arról lapunk is beszámolt: a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) megpróbálta elérni, hogy a cégek mindegyike tegye lehetővé, hogy a nagykereskedők, tőlük pedig a patikusok már valamivel az októberi árcsökkentés előtt az alacsonyabb árakon vásárolhassanak. Az MGYK szerint így ugyanis elkerülhető a szeptember végi készlethiány. Ettől azért tartanak, mert a nagyarányú árcsökkentés következtében a nagykereskedők és a patikusok sem szívesen tartanak majd készletet. Ha ugyanis nem tudják eladni októberig az árut, akkor az árcsökkentés miatt náluk jelentkezik majd a veszteség.
Bár az ország különböző pontjain dolgozó patikusok arról tájékoztatták lapunkat, hogy a sajtóhírek hallatán egyre többen érdeklődnek az árváltozásról, egyelőre még nem tudnak nekik tájékoztatást adni. Noha alig több mint tíz nap van hátra az árváltozásig, a patikusok még mindig nem ismerik az új térítési díjakról szóló listát. Az egészségbiztosító honlapján ugyan elérhetők már előzetes adatok, de ezek nem a véglegesek, így pontos tájékoztatás ez alapján nem adható – mondják a patikusok. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egyelőre annyit közölt, hogy miután sikerült árversenyre kényszeríteni a gyártókat, várhatóan több száz készítménynek csökken az ára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.