Röviden

2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már tárgyalnak a Bánk bánról
A Bánk bán Los Angeles-i bemutatásáról ma kezdi meg az érdemi tárgyalásokat az állami tulajdonú és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Filharmónia Budapest vezetője, Igric György. Igric Györggyel elutazott Los Angelesbe Elekes Botond, Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár kabinetfőnöke és Széll Ágnes, a Filharmónia Budapest menedzsere. A mű Los Angeles-i bemutatása a 2012– 2013-as évadban tekinthető reálisnak. (T. G.)

Milliárdos ajánlat a Golgotára
Újabb ajánlat érkezett Munkácsy Golgota című festményére: Aszalós Sándor debreceni vállalkozó 2,7 milliárd forintot kínál a jelenleg Pákh Imre tulajdonában lévő festményért – írta tegnap a Hajdú-bihari Napló. A lap szerint az új jelentkező, a debreceni Metalstal Kft. tulajdonosa, ha megszerezné a Golgotát, nem tartaná a cívisvárosban, hanem Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban állítaná ki. (MTI)

Tóth Endre temetése
A Magyar Írószövetség örökös tagja, a 97 éves korában elhunyt Tóth Endre, József Attila- és kétszeres Csokonai-díjas költő, az Alföld egykori szerkesztője temetése augusztus 31-én, szerdán 12 órakor lesz a debreceni köztemetőben a református egyház szertartása szerint. (P. Z.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.