Szankciók Izrael ellen

Hírösszefoglaló
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törökország szankciókat vezet be Izraellel szemben – jelentette ki a török kormányfő, egyúttal megígérve, hogy a jövőben többször jelennek meg hajóik a Földközi-tenger keleti részén. Recep Tayyip Erdogan arra utalt, hogy az Izraelhez közeli nemzetközi vizeken támadták meg az izraeli kommandósok a Mavi Marmara török segélyhajót, amiért a zsidó állam azóta sem volt hajlandó bocsánatot kérni. Erdogan azt is közölte, hazája teljes mértékben leállítja a védelmi, kereskedelmi és katonai együttműködést Izraellel. Az izraeli diplomatáknak máig adtak haladékot, hogy hagyják el Törökországot, hozzájuk hasonlóan a tel-avivi török nagykövetség másodtitkárnál magasabb rangú diplomatái is a mai nappal hazatérnek. A török haditengerészet a közeljövőben parancsot kap, hogy járőrözzön az Izraelhez közel eső nemzetközi vizeken – írta a Hürriyet török napilap.
Ámosz Gilad, az izraeli védelmi minisztérium diplomáciai-biztonsági irodájának vezetője viszont azt állította, az együttműködés folytatódik Törökországgal, mivel Ankarának sok veszítenivalója van. „Izrael katonai attaséja Törökországban folytatja a munkáját megszakítás nélkül” – állította Gilad az izraeli hadsereg rádiójának nyilatkozva.
Az izraeli légierő közben légicsapást hajtott végre tegnap hajnalban és késő este is a Gázai övezetben azután, hogy rakéta csapódott be Izrael déli részén – közölte a hadsereg szóvivője. A támadás célpontja volt egy fegyvergyártó műhely az övezet középső részén, amit találat is ért. Egy nappal korábban rakéta csapódott be Izrael déli részén, de senkinek sem esett bántódása, károk sem keletkeztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.