Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 21., hétfő, Alajos, Leila napja
HÍR TV - BAYER SHOWGyurcsány valóban egy veszélyes játékos.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/bezarjak-a-negy-szallodat-4254062/

Bezárják a négy szállodát

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a hivatalos átvétel után eladja az ingatlanokat.

Végleg bezárják azt a négy szállodát – köztük a volt BM-üdülőként is ismert siófoki szállodát –, amelyeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vesz át az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től – tudta meg a Magyar Nemzet. Lapunk szerdán számolt be arról, hogy december 31-i hatállyal elbocsátották a balatonvilágosi, a balatonőszödi, a siófoki, valamint a nyíregyházi Erzsébet Szállodák alkalmazottait, azt azonban nem közölték, mi az oka a lépésnek.

Az MNV arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy egy tavasszal elfogadott törvény értelmében december 1-jei hatállyal átkerül hozzájuk az érintett négy szálloda működtetése az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től. Terveik szerint azonban nem viszik tovább az üzemeltetést, hanem a hivatalos átvétel után eladják az ingatlanokat. Az MNV az értékesítést az elektronikus aukciós rendszeren (ear) keresztül bonyolítja le, így álláspontjuk szerint garantált, hogy piaci áron kelnek el majd az üdülők.

Arra nem tértek ki az MNV-nél, mekkora bevételt várnak az eladásokból, de a helyi polgármesterek becslése szerint az üdülők egyenként több száz millió forintot érhetnek. A siófoki, 1970-es években épült volt BM-üdülőért ennél többet is fizethetnek a vevők, a nyolcemeletes épületben ugyanis majdnem kétszáz, klímával, tévével és saját fürdőszobával felszerelt szoba található. Közvetlen balatoni partszakasza, valamint több mint ötven kiadható szobája van a balatonvilágosi üdülőnek, míg az őszödi szálloda esetében – a kiadható szobákon túl – vonzó lehet a kétszáz fő befogadására alkalmas étterem. 2005-ben felújították a nyíregyházi szállodát, így feltehetően erre is könnyen találnak majd vevőt.

Az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. nem árulta el, miért kell bezárni a nagy kihasználtság mellett működő szállodákat, ahogy arra sem kaptunk választ, hány dolgozót érint az intézkedés, ám a szobaszámokból adódóan – becsléseink szerint – összesen több mint száz emberről lehet szó.

Az érintett szállodák szerves részei voltak az Erzsébet-programnak, amelynek keretében 400 ezer gyerek üdülhetett kedvezményesen. Két üdülőhelyszín marad a bezárás után a programot működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány üzemeltetésében: a fonyódi, valamint a zánkai. Az MNV részéről azt közölték, ezek a gyerektáborok továbbra is az üdültetési program fenntartását szolgálják, tehát – állításuk szerint – továbbra is biztosítva van a gyerekek táboroztatása.

– Nem kaptunk semmilyen előzetes tájékoztatást a bezárásról – mondta Fekete Barnabás, Balatonvilágos polgármestere, aki lapunktól értesült a tervekről. A helyi szálloda eladása jelentős kiesést jelent a településnek, miután az üdülő évente hétmillió forintot fizetett a 400 millióból gazdálkodó községnek, ráadásul a további turisztikai változások miatt összesen 30-35 millióval kisebb lesz a jövő évi költségvetés. Még érzékenyebben érinti a szállodabezárás Balatonőszöd önkormányzatát, ahol a 180 milliós összbevételből 30 milliót adott az üdülő.

Már bezárt állapotban, az ingóságokkal együtt veszi át az épületeket az MNV, ennek ellenére az Erzsébet Üzemeltető Kft. egy október 3-án megjelent apróhirdetésben Balaton környéki szállodák szobáinak berendezéseit, konyhai eszközeit, valamint informatikai gépeit árulja. Lapunk ezzel kapcsolatos kérdésére – milyen eszközöket adnak el, ha azok a szálloda szerves részét képezik – egyelőre nem érkezett válasz.

Információink szerint a siófoki szálloda szerdai cikkünk után telefonon értesítette azokat, akik már adtak le szobafoglalást, hogy az idei vállalásokat még teljesítik, így nyugodtan készüljenek a pihenésre.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

EGYMÁST FALJÁK FEL

A DK-hoz igazolnak a szocialisták húzóemberei
Egyre-másra veszíti el az MSZP fajsúlyos politikusait, akik sorra a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalícióban landolnak.

KÉPESEK VAGYUNK AZ ÚJRAKEZDÉSRE

Dömötör Csaba: A mi tervünk a jó kormányzás
Az államtitkár szerint lehet, hogy Gyurcsány Ferencnek van igaza, és a baloldalon egyszázaléknyi súlya sincs Karácsony Gergelynek.
Varga Judit: Az online térben is meg kell védeni az emberek jogait
Mindent meg kell tenni azért, hogy az emberek biztonságosan használhassák az internetet – fogalmazott a miniszter.

Poszt-trauma

A fél világ letérdel a BLM előtt
A nemzeti hősök szobrait lerombolják Amerikában, a BLM nevében pusztító söpredék tiszteletére pedig szobrokat állítanak.

Poszt-trauma

Orbán kedvence okozhatja Dobrev bukását
Elválik az ocsú a búzától.

Poszt-trauma

Elszabadult az őrület a Városházán
Hamarosan eljön az a pillanat, amikor a többség megunja, hogy egy emberkísérlet részeseként a bolondot járassák vele.

Aktuális

Hosszmotoros és dedikált villanyautó-alap jön a gyártótól
A Mazda hiszi, hogy minden műszaki megoldást használni kell a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!