Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 30., hétfő, Zalán napja
HÍR TV - Troll:Hangulatkeltés a kormány ellen
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/migransozassal-valaszolt-orban-viktor-a-nok-elleni-eroszak-felvetesere-3872379/

Migránsozással válaszolt Orbán Viktor a nők elleni erőszak felvetésére

A kormányfő is eljutott odáig, hogy csak a migránsok erőszakosak a nőkkel, a saját férjük nyilván nem.

A nők elleni erőszakról szóló isztambuli egyezmény ratifikációját követelte hétfőn az Országgyűlés ülésén Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő. Az Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdésében arról érdeklődött, hogy igaz-e, amit Németh Szilárd Fidesz-alelnök mondott, és valóban nem ratifikálják az egyezményt, amíg fideszes többség van, vagyis a kormányfő az áldozatok vagy a bűnözők pártján áll.

„A magyar kormány határozottan elutasítja a nők elleni erőszak bármely formáját, és elkötelezett a bántalmazás felszámolása mellett” – válaszolta először Orbán. Arra emlékeztetett, hogy 2013-ban, az ő kormányzásuk alatt önálló tényállás lett a kapcsolati erőszak. (Először ugyan nem akarták, de némi botrány után megszavazták.) A kormányfő hangsúlyozta, hogy a törvény szigorúan bünteti a bántalmazást, sokkal szigorúbban, mint a szocialista kormányok alatt.

Az MSZP-s képviselő második nekifutásra azzal próbálta szembesíteni a miniszterelnököt, hogy nézett-e már olyan asszony szemébe, akit a férje összevissza vert. Aztán elszaladt egy kicsit a ló vele is, mert azt mondta: „az a hímnemű lény, aki bántja a gyengébbet, nem nevezhető férfinak, hanem féregnek, a férget pedig el szoktuk taposni”. Bangóné ekkor már úgy fogalmazott: „követeljük az isztambuli egyezmény ratifikálását”.

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta: a magyar és az európai kultúra egyaránt a nők tiszteletére épít, de most migránsok milliói érkeznek Európába, akik nem tisztelik a nőket, és erőszakosak. Ezért azt kérte a képviselőtől: 

„Nyújtson segítséget a kormánynak, hogy Magyarországot és Európát a migrációtól megvédhessük, így tehetjük a legtöbbet a nők elleni erőszak ellen.”

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Veszélyhelyzet

Telefonos magyarázkodással zaklatja az embereket Jakab Péter
Schiffer András tragédiának nevezte, hogy egy ilyen közegészségügyi vészhelyzetben sem sikerül az ellenzéknek pártpolitikai érdekektől elszakadnia.

Feszültség

Városiak lepték el a Balaton partját
Ugyan még odébb van az üdülési szezon, a nyaraló- és apartmantulajdonos családok és nyugdíjas hozzátartozóik egy része már most visszatért a Balatonra.

Kiemelt

Elhunyt Chrudinák Alajos
Miután a Duna Televízióban adásba került a Chrudinák Alajosról szóló, tőle elbúcsúzó portréfilm, ma már leírhatjuk a hírt, amelyről a magyar sajtóban eddig csak bizonytalan értesülések jelentek meg.

Poszt-trauma

Füllentésen kaptuk a Jobbik vezérét
Vallomás Jakab Pétertől?

Poszt-trauma

Bekiabálni mindig könnyű
PR-oznak a közgazdászok.

Poszt-trauma

Gyurcsányné egyből az élre ugrott
Már ha megfordítjuk az adományozók listáját.

Poszt-trauma

Még mindig a migránsok jogai a legfontosabbak
A Soros-eszme jön föl, mint a talajvíz.

Aktuális

A koronavírus-járvány tombol a nyugati világban
A legsúlyosabban érintett Olaszországban vasárnap 756-tal emelkedett a halálos áldozatok száma, s így összesen 10 779-re nőtt, de már második napja csökken a halálozási szám.

Fricz Tamás blogja

Szél Bernadett nem érti – mi sem értjük őt
Vis maior esetén gyors, azonnali döntésekre van szükség.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!