Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 18., kedd, Bernadett napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/migransozassal-valaszolt-orban-viktor-a-nok-elleni-eroszak-felvetesere-3872379/

Migránsozással válaszolt Orbán Viktor a nők elleni erőszak felvetésére

A kormányfő is eljutott odáig, hogy csak a migránsok erőszakosak a nőkkel, a saját férjük nyilván nem.

A nők elleni erőszakról szóló isztambuli egyezmény ratifikációját követelte hétfőn az Országgyűlés ülésén Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő. Az Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdésében arról érdeklődött, hogy igaz-e, amit Németh Szilárd Fidesz-alelnök mondott, és valóban nem ratifikálják az egyezményt, amíg fideszes többség van, vagyis a kormányfő az áldozatok vagy a bűnözők pártján áll.

„A magyar kormány határozottan elutasítja a nők elleni erőszak bármely formáját, és elkötelezett a bántalmazás felszámolása mellett” – válaszolta először Orbán. Arra emlékeztetett, hogy 2013-ban, az ő kormányzásuk alatt önálló tényállás lett a kapcsolati erőszak. (Először ugyan nem akarták, de némi botrány után megszavazták.) A kormányfő hangsúlyozta, hogy a törvény szigorúan bünteti a bántalmazást, sokkal szigorúbban, mint a szocialista kormányok alatt.

Az MSZP-s képviselő második nekifutásra azzal próbálta szembesíteni a miniszterelnököt, hogy nézett-e már olyan asszony szemébe, akit a férje összevissza vert. Aztán elszaladt egy kicsit a ló vele is, mert azt mondta: „az a hímnemű lény, aki bántja a gyengébbet, nem nevezhető férfinak, hanem féregnek, a férget pedig el szoktuk taposni”. Bangóné ekkor már úgy fogalmazott: „követeljük az isztambuli egyezmény ratifikálását”.

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta: a magyar és az európai kultúra egyaránt a nők tiszteletére épít, de most migránsok milliói érkeznek Európába, akik nem tisztelik a nőket, és erőszakosak. Ezért azt kérte a képviselőtől: 

„Nyújtson segítséget a kormánynak, hogy Magyarországot és Európát a migrációtól megvédhessük, így tehetjük a legtöbbet a nők elleni erőszak ellen.”

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Megvonják a támogatást
Érd ellenzéki polgármestere szombaton bejelentette, hogy a város a jövőben az eddigi formájában nem kívánja finanszírozni az NB I-ben jelenleg ötödik női kézilabdacsapatot.

Forgalom

Újabb autópálya éri el az országhatárt
Hamarosan kiválasztják a kivitelezőt az M6-os autópálya hiány­zó, mintegy húsz kilométeres szakaszára, amelynek révén nem csak újabb határátkelőt ér el a hazai gyorsforgalmi hálózat.

Ennyi volt

Véget ért az ellenzéki összefogás
Az önkormányzati választásokra alakult, ernyőszervezetnek szánt, hivatalosan civil szervezet taglétszáma a törvényben előírt szám alá csökkent.

Aktuális

Amerikai gyámság a bolgár demokrácia felett
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma beutazási tilalmat rendelt el nemrégiben a bolgár Andon Mitalov és családtagjai ellen.

Fricz Tamás blogja

Tizedik éve tart a Magyarország elleni támadássorozat
Ez a fegyverek nélkül vívott háború már nem csak rólunk szól, hanem mindazon népekről és nemzetekről, akik szintén saját szuverenitásukért küzdenek a globális hatalmakkal szemben.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!