Keresés
Magyar Nemzet
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund napja
HÍR TV – InformátorA baloldal kívülről vár segítséget 2022-ben.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/osszeferhetetlen-ugyvedek-4007443/

Összeférhetetlen ügyvédek?

Három iroda pénzintézeteket képvisel adósokkal szemben.

Öt ügyvédi iroda összesen akár 150 jogászának feladata lesz – a Jurasits Ügyvédi Iroda irányításával – a magyar állam jogi képviselete a várható bankperekben, amelyek a július 4-én elfogadott adósmentő törvény alapján indulhatnak. A bankperekben a tényleges jogi képviseletet a CHSH Dezső Ügyvédi Iroda, a Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda, a Kovács és Társai Ügyvédi Társulás, az SBGK Szabadalmi és Ügyvédi Irodák, valamint a Rátky és Társa Ügyvédi Iroda jogászai látják majd el.

Beérkeztek a bankoktól az első devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségével kapcsolatos keresetek a Fővárosi Törvényszékre pénteken. Két bank, a CIB Bank Zrt. és a Magyar Cetelem Bank Zrt., valamint három pénzintézet, a CIB Ingatlanlízing Zrt., a CIB Lízing Zrt. és az UCB Ingatlanhitel Zrt. nyújtott be keresetlevelet az állam ellen a Fővárosi Törvényszékhez. A keresetek mellékleteikkel együtt több tízezer oldalasak

A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint azonban három ügyvédi iroda esetében akár az összeférhetetlenség lehetősége is fennállhat. Kiderült, hogy például a CHSH Dezső Ügyvédi Iroda egy pénzintézet, az AXA Bank Europe SA magyarországi fióktelepének jogi képviseletét is ellátja, habár új megbízása alapján éppen az államot perlő bankokkal szemben kell majd fellépnie. A Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda pedig a Summit Pénzügyi Zrt.-t képviseli a bíróságon. Utóbbi iroda egyik névadója s vezetője Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke. De Rátky és Társa Ügyvédi Iroda is ellátja az egyik bank, mégpedig az Erste Bank képviseletét. A pénzintézeteket képviselő irodákról a hitelsikerek.hu nevű oldal ügyvédei is beszámoltak a Hír24-nek.

Jogi szakértőnk szerint az ügyvédi törvény és az ügyvédi etikai kódex is tiltja azt, hogy a korábban képviselt ügyféllel szemben megbízást vállaljon el egy ügyvédi iroda. Bihari Krisztina lapunknak azt mondta, etikailag meglehetősen aggályos, hogy egy ügyvédi iroda az egyik pillanatban még a fogyasztókkal szemben a bankokat képviseli, s amellett érvel, hogy a kamat, a költség és a díjemelés tisztességes, majd már a bankokkal szembeni perekben éppen ellenkezően látja, s a díjemelések tisztességtelenségét magyarázza.

A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában olvashatja.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Oltási hajlandóság

A magyarok többsége már beadatná a szérumot
Egyre többen vállalják fel oltáspártiságukat egyes közéleti szereplők, véleményformálók közül is, ami biztosan közrejátszik a hajlandóság növekedésében.

Vizsgálat

Kispesti korrupciógyanús ügyekre kíváncsi a hatóság
A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy legalább 22 kispesti önkormányzati beruházást vizsgál jelenleg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Kiemelt

Bombameglepetés: Szalai Ádámék legyőzték Gulácsiékat
A második Leipzig ötgólos meccsen kapott ki az utolsó előtti Mainztól. Három magyar játszott.

Poszt-trauma

A békétlenség Amerikája
Az új elnök és kompániája romlott exportcikküket akarja ránk sózni.

Poszt-trauma

A politika 50 órája
Egyetemi kutatók szerint a Trumpra szavazó feketék valójában fehérek, mert ez nem bőrszín, hanem tudat kérdése.

Poszt-trauma

Karácsony, az atomista
Karácsony Gergely nem hajlandó meghajolni holmi számok, és tények realitása előtt.

Poszt-trauma

Politikai gulyás helyett koherens vízió!
Zseniális Karácsony Gergely-interjú a szlovák ballib sajtóban.

Aktuális

A kultusz neve: QAnon – Akik nem hisznek a Holdban
A mozgalom névadója, Q anonim, személyazonossága nem ismert a nyilvánosság előtt.

Fricz Tamás blogja

Varga Judit megint fején találta a szöget
„Mindnyájan kikapcsolhatóvá válunk” – írta Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!