Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Lima napja
HÍR TV – Civil körTovábbra is keleti vakcina-ellenes a baloldal.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/otszoros-arat-fizetett-az-allam-3896712/

Ötszörös árat fizetett az állam

Milliárdokat keresett egy luxemburgi hátterű cég egy belvárosi mélygarázs eladásán.

A jelek szerint bomba üzletet csinált egy luxemburgi tulajdonú magáncég, amely értesüléseink szerint körülbelül ötszörös áron adta tovább a magyar államnak a budapesti Pollack Mihály téri mélygarázst, mint amennyiért maga hozzájutott. Információink szerint a Tállya Hotel Invest Kft. hozzávetőleg 700 millió forintot fizetett a Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázs korábbi tulajdonosának. Ugyanakkor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek (MNV Zrt.) már 3,65 milliárd forintért adta tovább a társaság a belvárosi ingatlant, vagyis közel hárommilliárd forintot kasszírozott az üzleten.

Azt, hogy a több mint négyszáz férőhelyes mélygarázst az állam meg kívánja vásárolni, egy július végén megjelent kormányhatározatban rögzítették, amiről a Világgazdaság számolt be. Akkor a hivatalos dokumentumban még az állt, hogy „legfeljebb” 3,65 milliárd forintért vásárolhatja meg a mélygarázst az MNV Zrt. Figyelemre méltó, hogy később a vételárat éppen a maximális 3,65 milliárd forintban határozták meg.

Az állami cég tájékoztatása szerint a kormányhatározatban rögzített összeget fizették ki a garázsért, tehát vélhetően nem nagyon alkudoztak a céggel.

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a Tállya Hotel Invest Kft.-t idén februárban jegyezték be a mélygarázs tulajdonosaként. A kormányhatározat értelmében pedig augusztus végéig már meg is kellett állapodni a céggel. A szerződéskötés végső határideje pedig december 15-e volt. A garázsvásárlást is a rendkívüli tartalékból bonyolította a kormány. Ez a keret elvileg a katasztrófahelyzetek és előre nem látható események fedezetére szolgál, ehhez képest a korábbi adatok szerint költöttek belőle – több mint 10 milliárd forint – a kancellária működésére, valamint csaknem 5 milliárd forint külügyi kiadásokra. De a kvótaellenes népszavazásra is fordítottak belőle 4,5 milliárdot, jutott belőle 300 millió forint az Erzsébet-programra is.

Érdekes, hogy a Nemzeti Múzeum új főigazgatója július 1-jei hatállyal kitiltotta a múzeum kertjéből az ott parkoló autókat, ami jótékony hatással lehetett a mélygarázs forgalmára. Azt ugyanakkor pontosan nem tudni, hogy kik állnak a rejtélyes luxemburgi társaság mögött, amelynek az állam ötszörös pénzt is hajlandó volt fizetni a garázsért.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Feszültség

Brüsszel a GMO-lobbi érdekében ismét szembemenne a többséggel
Az Európai Parlament és a legtöbb tagállam elutasítja a génmódosított növények uniós engedélyezését.

Elhibázott közbeszerzés

Baranyi hivatalában négy hónap után lehet újra takarítás
A ferencvárosi önkormányzat az év eleje óta nem írt ki pályázatot a takarítási feladatok ellátására.

Kiemelt

Világbajnokunknak kell a téthelyzet az Eb-n az olimpia előtt
Lőrincz Tamás a 2019-es, nur-szultani vb-aranyérme után mindössze két versenyen indult.

Poszt-trauma

Szanyi Tibornak bilibe lóg a keze
Van ez így néha…

Poszt-trauma

Kezdenek „megtérni” a korábbi balos gyűlölködők
Pityinger után már Hont is kezd mást gondolni, mint az ellenzéki mainstream.

Poszt-trauma

Jobbik: A DK a külföldi helytartók fő képviselője
A Jobbik szerint korrupciós ügyektől terheltek a baloldali alakulatok. Gyurcsány Ferenc szerint pedig egy szájból víz és tűz nem jöhet. Hulljon le az álarc az ellenzéki összefogásról!

Aktuális

Megvédhető-e Európa keresztény öröksége?
A kereszténydemokratáknak meg kell állítaniuk az értékeink feladását jelentő balliberális törekvéseket.

Fricz Tamás blogja

Egyetlen kérdésem van: a Gyurcsány nevű politikai kalandor a törvények felett áll?
Ha viszont ez a figura nem áll a törvények felett – remélem így van –, akkor az április 7-i parlamenti ámokfutása után törvényes eljárást kellene kezdeményezni ellene.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!