Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/unios-elelmiszercsomagon-csap-le-a-kormanypropaganda-3875831/

Uniós élelmiszercsomagon csap le a kormánypropaganda

A kormány plakátjait idéző üzenet van az élelmiszer-adományok dobozán, pedig az egészet az EU fizeti.

Maga a szociális ügyekért felelős államtitkár, Czibere Károly adta át az első élelmiszercsomagokat kedden Vásárosnaményban abból a programból, amelyre egymilliárd forintot szánnak: az úgynevezett Rászoruló személyeket támogató operatív programban (RSZTOP) három megyében, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Hajdú-Biharban és Borsod-Abaúj-Zemplénben kapnak havonta élelmiszer-adományt a háromévesnél fiatalabb gyermeket nevelő, hátrányos helyzetű családok.

Az első csomagok átadását természetesen bőven dokumentálta az MTI, a fotókból kiderül például az is, hogy mit tartalmaznak a dobozok. Egyebek mellett bébiételt, csemegekukorica-konzervet, sárgaborsót, étolajat, rizst, lisztet, tarhonyát és tartós tejet láthatunk az egyik képen. Ami ennél sokkal érdekesebb, az maga a kartondoboz: bár a csomagokat az Európai Unió pénzéből fizetik, a dobozokon a kormány plakátjairól – köztük az „Állítsuk meg Brüsszelt!” hirdetésekről – is jól ismert dizájnnal, kék alapon fehér betűkkel az áll:

„Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához.”

A biztonság kedvéért azért egy-egy narancssárga csík is felkerült a kék szín mellé, az Európai Unió ugyanakkor nem szerepel a dobozokon.

 ###HIRDETES###

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna
A miniszter arról is nyilatkozott, hogy a magyar gazdaság már megtette a lépéseket a várható gazdasági lassulás ellen.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Klopp-pal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Boris Johnson kért is halasztást, meg nem is
Újra az EU térfelén pattog a labda brexitügyben: teljes mértékben az állam-és kormányfők belátásán múlik, hogy a miniszterelnök vagy a – látszólag működésképtelen – londoni parlament iránymutatását követik.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …