Keresés
Magyar Nemzet
2021. január 22., péntek, Vince, Artúr napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPBiden a jelenlegi beszédtereket is megsemmisíti.
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/gurmai-zita-megreformalta-az-angol-nyelvet-4129207/

Gurmai Zita „megreformálta” az angol nyelvet

Gurmai Zita MSZP-s európai parlamenti képviselő virággal köszöntette Ion Iliescu volt romániai elnököt a szociáldemokraták szombati kongresszusán, ahol meglehetősen furcsa angolsággal adta át a csokrot.

Virággal köszöntötte Gurmai Zita, az MSZP európai parlamenti képviselője a román Szociáldemokrata Párt kongresszusán Ion Iliescut. Egyik olvasónk levele szerint a következő szavakkal adta át a virágot a volt elnöknek: „This flower is the funding president”, ami annyit tesz, hogy „ez a virág az alapító elnök”. Olvasónk írása szerint a szociáldemokraták rendezvényén a közönség tapssal köszöntötte a jogerősen elítélt, és feltételesen szabadlábra helyezett Adrian Nastase volt miniszterelnököt.

Gurmai Románia kapcsán tavaly nyáron meglehetősen furcsa kijelentéseket tett, mivel szerinte nem feladata az Európai Parlamentnek a tagországok belügyeivel foglalkozni. Ismert, hogy 2012 nyarán a jogállamiság kereteit átlépve próbálta a szociálliberális koalíció elmozdítani a hivatalából Train Basescu államfőt. A szocialista képviselőnő 2012. július 6-án arról is beszélt, hogy „nagyon fontosnak tartja azt, hogy a belpolitikát lehetőleg ne vigyük ki Brüsszelbe, személy szerint én azt gondolom, hogy nem az a feladata az Európai Parlamentnek, hogy magyarországi vagy romániai ügyekkel foglalkozzon. Igen riadtan fogadták az európai parlamenti képviselőtársaim ezt a mostani ügyet, nyilvánvaló, hogy ez egy hatalomtechnikai kérdés; ki az erősebb.”

Mint ismert, a héten az Európai Parlament a negyedik magyar alaptörvény-módosításról vitázott.

Egyébként a kongresszuson újabb három évre Victor Ponta miniszterelnököt választotta elnökévé a romániai Szociáldemokrata Párt. A 41 éves politikus három éve áll a román baloldali párt élén, amelynek választói bázisa a legstabilabbnak bizonyult az utóbbi két évtizedben. Ponta nevéhez fűződik a – Romániában jobboldalinak számító – Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közös politikai projekt, a Szociálliberális Szövetség (USL) létrehozása, amely kétharmados győzelmet aratott a decemberi parlamenti választásokon.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

MINISZTERELNÖKI INTERJÚ

Orbán Viktor: Nem magyarázatra van szükségünk, hanem vakcinára
A miniszterelnök a vakcinák kapcsán úgy fogalmazott: mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, csak fogja meg az egeret.

egymillió oltás

Egymillió ember beoltásához elegendő orosz vakcina érkezik
A külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szergej Lavrov orosz külügyérrel is tárgyalt Moszkvában.

Kiemelt

Online koncert a fertődi Esterházy-kastélyban
A magyar kultúra napján a fertődi Esterházy-kastély Pál István Szalonna és Bandája fergeteges koncertjét mutatja be közösségi oldalán.

Poszt-trauma

A politika 50 órája
Egyetemi kutatók szerint a Trumpra szavazó feketék valójában fehérek, mert ez nem bőrszín, hanem tudat kérdése.

Poszt-trauma

Karácsony, az atomista
Karácsony Gergely nem hajlandó meghajolni holmi számok, és tények realitása előtt.

Poszt-trauma

Politikai gulyás helyett koherens vízió!
Zseniális Karácsony Gergely-interjú a szlovák ballib sajtóban.

Poszt-trauma

Gyurcsány kiterítette a kártyáit
Ez várható tőle, a többi porhintés.

Aktuális

Megszületett az orosz-magyar gázmegállapodás
Októberben lejár az immár 26 éve megkötött kétoldalú gázvásárlási megállapodás, dönteni kellett a meghosszabbításáról. Az ár további tárgyalás részét képezi.

Fricz Tamás blogja

Varga Judit megint fején találta a szöget
„Mindnyájan kikapcsolhatóvá válunk” – írta Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!