Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 15., péntek, Albert, Lipót napja
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/gurmai-zita-megreformalta-az-angol-nyelvet-4129207/

Gurmai Zita „megreformálta” az angol nyelvet

Gurmai Zita MSZP-s európai parlamenti képviselő virággal köszöntette Ion Iliescu volt romániai elnököt a szociáldemokraták szombati kongresszusán, ahol meglehetősen furcsa angolsággal adta át a csokrot.

Virággal köszöntötte Gurmai Zita, az MSZP európai parlamenti képviselője a román Szociáldemokrata Párt kongresszusán Ion Iliescut. Egyik olvasónk levele szerint a következő szavakkal adta át a virágot a volt elnöknek: „This flower is the funding president”, ami annyit tesz, hogy „ez a virág az alapító elnök”. Olvasónk írása szerint a szociáldemokraták rendezvényén a közönség tapssal köszöntötte a jogerősen elítélt, és feltételesen szabadlábra helyezett Adrian Nastase volt miniszterelnököt.

Gurmai Románia kapcsán tavaly nyáron meglehetősen furcsa kijelentéseket tett, mivel szerinte nem feladata az Európai Parlamentnek a tagországok belügyeivel foglalkozni. Ismert, hogy 2012 nyarán a jogállamiság kereteit átlépve próbálta a szociálliberális koalíció elmozdítani a hivatalából Train Basescu államfőt. A szocialista képviselőnő 2012. július 6-án arról is beszélt, hogy „nagyon fontosnak tartja azt, hogy a belpolitikát lehetőleg ne vigyük ki Brüsszelbe, személy szerint én azt gondolom, hogy nem az a feladata az Európai Parlamentnek, hogy magyarországi vagy romániai ügyekkel foglalkozzon. Igen riadtan fogadták az európai parlamenti képviselőtársaim ezt a mostani ügyet, nyilvánvaló, hogy ez egy hatalomtechnikai kérdés; ki az erősebb.”

Mint ismert, a héten az Európai Parlament a negyedik magyar alaptörvény-módosításról vitázott.

Egyébként a kongresszuson újabb három évre Victor Ponta miniszterelnököt választotta elnökévé a romániai Szociáldemokrata Párt. A 41 éves politikus három éve áll a román baloldali párt élén, amelynek választói bázisa a legstabilabbnak bizonyult az utóbbi két évtizedben. Ponta nevéhez fűződik a – Romániában jobboldalinak számító – Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közös politikai projekt, a Szociálliberális Szövetség (USL) létrehozása, amely kétharmados győzelmet aratott a decemberi parlamenti választásokon.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Ötvenéves a Mézga család
Hetedik alkalommal rendezik meg az országos rajzfilmünnepet mától vasárnapig. Temérdek program várja a kicsiket és a nagyokat, Lövőtől Nyíregyházáig, Budapesttől Felpécig.

Korrupciógyanú

De mit keresnek a szocialista csizmák a kispesti asztalon?
A nyilvánosságra hozott kép- és hangfelvételek alapján egy korrupciógyanús hálózat képe rajzolódik ki, amely foglyul ejtette a kispesti önkormányzatot és zsákmányként tekint a közpénzre.

Pozícióéhség

Felrúgják a régi egyezségeket
A kormánypárti polgármesterek igyekezete ellenére nehéznek ígérkezik a közös munka azokon a településeken, ahol a Fidesz–KDNP nem tudott többséget szerezni az önkormányzati választáson.

Aktuális

Szerb falu a Csepel-szigeten
Érdemes kihasználni a hétvégére jósolt jó időt, és akár csak egy fél napra is kiruccanni, erre pedig kiváló úti cél lehet a Csepel-sziget déli részén található Lórév falucska.

Fricz Tamás blogja

Borkai – még egyszer és utoljára
Borkai Zsolt néhány nappal ezelőtt – Fidesz-tagsága után – lemondott a polgármesteri pozíciójáról is. Engedjék meg nekem, kedves olvasók, hogy ezúttal nagyon röviden reagáljak erre.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …