Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 3., szerda, Klotild napja
HÍR TV – Keménymag:Nácizni egyet volt ideje Karácsonynak
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/gurmai-zita-megreformalta-az-angol-nyelvet-4129207/

Gurmai Zita „megreformálta” az angol nyelvet

Gurmai Zita MSZP-s európai parlamenti képviselő virággal köszöntette Ion Iliescu volt romániai elnököt a szociáldemokraták szombati kongresszusán, ahol meglehetősen furcsa angolsággal adta át a csokrot.

Virággal köszöntötte Gurmai Zita, az MSZP európai parlamenti képviselője a román Szociáldemokrata Párt kongresszusán Ion Iliescut. Egyik olvasónk levele szerint a következő szavakkal adta át a virágot a volt elnöknek: „This flower is the funding president”, ami annyit tesz, hogy „ez a virág az alapító elnök”. Olvasónk írása szerint a szociáldemokraták rendezvényén a közönség tapssal köszöntötte a jogerősen elítélt, és feltételesen szabadlábra helyezett Adrian Nastase volt miniszterelnököt.

Gurmai Románia kapcsán tavaly nyáron meglehetősen furcsa kijelentéseket tett, mivel szerinte nem feladata az Európai Parlamentnek a tagországok belügyeivel foglalkozni. Ismert, hogy 2012 nyarán a jogállamiság kereteit átlépve próbálta a szociálliberális koalíció elmozdítani a hivatalából Train Basescu államfőt. A szocialista képviselőnő 2012. július 6-án arról is beszélt, hogy „nagyon fontosnak tartja azt, hogy a belpolitikát lehetőleg ne vigyük ki Brüsszelbe, személy szerint én azt gondolom, hogy nem az a feladata az Európai Parlamentnek, hogy magyarországi vagy romániai ügyekkel foglalkozzon. Igen riadtan fogadták az európai parlamenti képviselőtársaim ezt a mostani ügyet, nyilvánvaló, hogy ez egy hatalomtechnikai kérdés; ki az erősebb.”

Mint ismert, a héten az Európai Parlament a negyedik magyar alaptörvény-módosításról vitázott.

Egyébként a kongresszuson újabb három évre Victor Ponta miniszterelnököt választotta elnökévé a romániai Szociáldemokrata Párt. A 41 éves politikus három éve áll a román baloldali párt élén, amelynek választói bázisa a legstabilabbnak bizonyult az utóbbi két évtizedben. Ponta nevéhez fűződik a – Romániában jobboldalinak számító – Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közös politikai projekt, a Szociálliberális Szövetség (USL) létrehozása, amely kétharmados győzelmet aratott a decemberi parlamenti választásokon.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Összetartozás napja

Igazi erőt mutathat a trianoni évfordulón a világ magyarsága
Június 4-én akár tizenötezer templomban is megkondulhatnak egyszerre a harangok Kárpát-medence-szerte.

Haláltánc

Szép lassan elnéptelenedik a Jakab Péter által vezetett párt
Varga-Dammot, Sneidert és Mirkóczkit további ismert politikus, országgyűlési képviselő is követte.

Kiemelt

Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt.

Poszt-trauma

Na, ki a magyar?
Tényleg tébolyult nacionalisták lennénk?

Poszt-trauma

Árpád nyomában
Honnan ered a párducbőrös kacagány hagyománya?

Poszt-trauma

Európa halála?
Tosca a fürdőszoba-kövezeten.

Poszt-trauma

Hahó, Budapestiek! Íme, Gergely hatalmas baklövése
Ebből pünkösdi királyság lesz!

Aktuális

Legyőzni a máig kísértő Trianont
A „merjünk kicsik lenni” korábbi politikáját a „merjünk magyarok lenni” testtartása váltotta fel.

Fricz Tamás blogja

Ferenc testvéren Trianon kapcsán megint kitört az őszödizmus
Gyurcsány filozófiai fejtegetésekbe bocsátkozott a jog, az igazság és a normák viszonyáról.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!