Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 21., hétfő, Máté, Mirella napja
HÍR TV – Bayer-Show:Ha van kalap, az a baj, ha nincs kalap, az a baj
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/orban-a-media-a-bankok-es-az-energia-kipipalva-3925828/

Orbán: A média, a bankok és az energia kipipálva

A magyar kormányfő kapta Az év embere díjat a lengyelországi Krynicában.

„Nem létezik olyan, hogy európai nemzet. Ezért volt nektek, lengyeleknek jobb eredményetek nálunk, magyaroknál az utóbbi években. Mert erős identitással rendelkeztek” – mondta Orbán Viktor a lengyelországi Krynica városában rendezett gazdasági fórumon, ahol Az év embere díjat is átvehette.

A fórum egyik kiemelt eseménye volt a szeptember 6-án este fél kilenckor kezdődő panelbeszélgetés, amelyen Orbán és Jaroslaw Kaczynski, a jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke vett részt, és amelynek a témája a gazdasági patriotizmus volt. A magyar miniszterelnök a beszélgetés elején meleg szavakkal méltatta Jaroslaw Kaczynskit. Mint mondta: manapság szokás azt emlegetni, hogy a lengyelek követik a magyarokat, de ez tévedés, éppen fordítva van.

„A nemzetközi tőke képviselői azzal érvelnek, hogy a pénznek nincs szaga. A pénznek nincs, de a birtoklóinak igen” – folytatta ezzel az erős felütéssel Orbán Viktor. Felidézte a gazdasági válság időszakát, amikor a magyar bankrendszer külföldi kezekben volt, amelyeknek teljesen ki volt szolgáltatva a magyar gazdaság.

Orbán szerint ma nem számít modern dolognak, ha valaki lengyel, cseh vagy magyar, ahogy az sem, ha valaki keresztény. Ezek meggyengítésével párhuzamosan egy újfajta európai identitás kezd feltűnni. „Mindent megtesznek, hogy ez megvalósuljon” – tette hozzá. Szerinte a britek erre mondtak nemet, amit kulturális forradalomként értékelt. A magyar miniszterelnök azon véleményének is hangot adott, hogy az Európai Unió válságának oka egyértelműen az európai elit, benne a döntéshozókkal, a politikusokkal, a szakértőkkel és a médiumok vezetőivel.

A beszélgetés során Orbán a magyar gazdasági eredményekre is kitért. „Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük” – mondta.

Jaroslaw Kaczynski sem fukarkodott a kedves szavakkal. Mint mondta: kölcsönösen tanulnak egymástól. „Számunkra Orbán Viktor az az ember, aki megmutatta, hogy igenis lehetséges” – fűzte hozzá.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

A vég kezdete

A kifutó szériához ért az MSZP
Gyurcsány Ferenc lehet a legnagyobb nyertese az MSZP tisztújításának, miközben a szocialisták válsága egyre mélyül.

Bayer Zsolt vezércikke

A Tóth Bertalan
Tóth Bertalan tehát megméredzkedett a nagy versenyben, méghozzá nem mással, mint Tóth Bertalannal.

Kiemelt

Kalmár Zsolt két góllal vezette győzelemre a DAC-ot
A válogatott játékosnak ez volt a hatodik és a hetedik találata a szlovák élvonal mostani idényében.

Poszt-trauma

Cenzúrázta a színészhallgatók interjúját az egyetem
...mert nem a balliberális mantrát mondták fel.

Poszt-trauma

Az RTL Klub sztárjára lecsapott a liberális népharag
Ilyenek a tolerancia bajnokai!

Poszt-trauma

Libernyákok a súgólyukban
A lázadók elnöke elárulta a Vas utcai felkelést.

Poszt-trauma

Gyurcsányt már a történelem is keresi
A szemkilövető most szemfényvesztésbe kezdett.

Aktuális

Epekő – A legapróbb kövek a legveszélyesebbek
Epekő a népesség mintegy 10 százalékánál alakul ki. A kisebb kövek akár az epeútba is belekerülhetnek.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!