Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 17., hétfő, Paszkál napja
HÍR TV – BAYER SHOWNekik a profit számít, az emberélet nem.
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/orban-a-media-a-bankok-es-az-energia-kipipalva-3925828/

Orbán: A média, a bankok és az energia kipipálva

A magyar kormányfő kapta Az év embere díjat a lengyelországi Krynicában.

„Nem létezik olyan, hogy európai nemzet. Ezért volt nektek, lengyeleknek jobb eredményetek nálunk, magyaroknál az utóbbi években. Mert erős identitással rendelkeztek” – mondta Orbán Viktor a lengyelországi Krynica városában rendezett gazdasági fórumon, ahol Az év embere díjat is átvehette.

A fórum egyik kiemelt eseménye volt a szeptember 6-án este fél kilenckor kezdődő panelbeszélgetés, amelyen Orbán és Jaroslaw Kaczynski, a jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke vett részt, és amelynek a témája a gazdasági patriotizmus volt. A magyar miniszterelnök a beszélgetés elején meleg szavakkal méltatta Jaroslaw Kaczynskit. Mint mondta: manapság szokás azt emlegetni, hogy a lengyelek követik a magyarokat, de ez tévedés, éppen fordítva van.

„A nemzetközi tőke képviselői azzal érvelnek, hogy a pénznek nincs szaga. A pénznek nincs, de a birtoklóinak igen” – folytatta ezzel az erős felütéssel Orbán Viktor. Felidézte a gazdasági válság időszakát, amikor a magyar bankrendszer külföldi kezekben volt, amelyeknek teljesen ki volt szolgáltatva a magyar gazdaság.

Orbán szerint ma nem számít modern dolognak, ha valaki lengyel, cseh vagy magyar, ahogy az sem, ha valaki keresztény. Ezek meggyengítésével párhuzamosan egy újfajta európai identitás kezd feltűnni. „Mindent megtesznek, hogy ez megvalósuljon” – tette hozzá. Szerinte a britek erre mondtak nemet, amit kulturális forradalomként értékelt. A magyar miniszterelnök azon véleményének is hangot adott, hogy az Európai Unió válságának oka egyértelműen az európai elit, benne a döntéshozókkal, a politikusokkal, a szakértőkkel és a médiumok vezetőivel.

A beszélgetés során Orbán a magyar gazdasági eredményekre is kitért. „Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük” – mondta.

Jaroslaw Kaczynski sem fukarkodott a kedves szavakkal. Mint mondta: kölcsönösen tanulnak egymástól. „Számunkra Orbán Viktor az az ember, aki megmutatta, hogy igenis lehetséges” – fűzte hozzá.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Koronavírus

Arccal az ötmillió beoltott felé
Hollik István szerint az oltásellenesség mindegyik formájában jeleskedett a baloldal.

Magyarország 2020

Átfogó kötet az Orbán-kormány intézkedéseinek az elemzéséről
Orbán Balázs lapunkkal közölte: ez az évtized akkor válhat meghatározóvá, ha a jelen és a jövő generációja továbbviszi a gondolkodásmódbeli átalakulást.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Aktuális

Eldőlt: a Győr szurkolók előtt játszhat a BL final fourjában
Kedd délutántól öt kategóriában vehetnek jegyet, akiknek van védettségi igazolványuk.

Fricz Tamás blogja

A pedofilgyanús Foucault, avagy számít-e az erkölcs a szakmai teljesítmény megítélésénél?
Előrebocsátom: nem hiszem, hogy tökéletesen megválaszolható a kérdés. 
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!