Keresés
Magyar Nemzet
2020. november 25., szerda, Katalin napja
HÍR TV – CSÖRTEGyurcsány célja az egész ellenzék dominálása
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/orban-a-media-a-bankok-es-az-energia-kipipalva-3925828/

Orbán: A média, a bankok és az energia kipipálva

A magyar kormányfő kapta Az év embere díjat a lengyelországi Krynicában.

„Nem létezik olyan, hogy európai nemzet. Ezért volt nektek, lengyeleknek jobb eredményetek nálunk, magyaroknál az utóbbi években. Mert erős identitással rendelkeztek” – mondta Orbán Viktor a lengyelországi Krynica városában rendezett gazdasági fórumon, ahol Az év embere díjat is átvehette.

A fórum egyik kiemelt eseménye volt a szeptember 6-án este fél kilenckor kezdődő panelbeszélgetés, amelyen Orbán és Jaroslaw Kaczynski, a jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke vett részt, és amelynek a témája a gazdasági patriotizmus volt. A magyar miniszterelnök a beszélgetés elején meleg szavakkal méltatta Jaroslaw Kaczynskit. Mint mondta: manapság szokás azt emlegetni, hogy a lengyelek követik a magyarokat, de ez tévedés, éppen fordítva van.

„A nemzetközi tőke képviselői azzal érvelnek, hogy a pénznek nincs szaga. A pénznek nincs, de a birtoklóinak igen” – folytatta ezzel az erős felütéssel Orbán Viktor. Felidézte a gazdasági válság időszakát, amikor a magyar bankrendszer külföldi kezekben volt, amelyeknek teljesen ki volt szolgáltatva a magyar gazdaság.

Orbán szerint ma nem számít modern dolognak, ha valaki lengyel, cseh vagy magyar, ahogy az sem, ha valaki keresztény. Ezek meggyengítésével párhuzamosan egy újfajta európai identitás kezd feltűnni. „Mindent megtesznek, hogy ez megvalósuljon” – tette hozzá. Szerinte a britek erre mondtak nemet, amit kulturális forradalomként értékelt. A magyar miniszterelnök azon véleményének is hangot adott, hogy az Európai Unió válságának oka egyértelműen az európai elit, benne a döntéshozókkal, a politikusokkal, a szakértőkkel és a médiumok vezetőivel.

A beszélgetés során Orbán a magyar gazdasági eredményekre is kitért. „Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük” – mondta.

Jaroslaw Kaczynski sem fukarkodott a kedves szavakkal. Mint mondta: kölcsönösen tanulnak egymástól. „Számunkra Orbán Viktor az az ember, aki megmutatta, hogy igenis lehetséges” – fűzte hozzá.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Patthelyzet

Deutsch Tamás: Szánalmas cicaharc, amit az Európai Parlament csinál
A politikus szerint mások akarják megmondani nekünk, hogyan is alakítsuk az életünket.

Bukott jelölt

A NAV indíthat eljárást Bíró László ügyében
A NAV indíthat eljárást a baloldal bukott antiszemita jelöltje, Bíró László ellen, költségvetési csalás miatt.

Kiemelt

A bomlás képeskönyve a Műcsarnokban lapozgatható
A bomlás virágai című kiállítás megtekintői arra láthatnak példákat, hogy mitől lesz egy elkészült kép kézműipari termékből alkotássá.

Poszt-trauma

A teljesen alkalmatlan Tüttő a főpolgármester-helyettesi székben
„Leisztinger élettársa vagy volt felesége vagy mostani, (...) az nyilván önmagában nem erős ajánlólevél.”

Poszt-trauma

Válasz George Clooneynak
Amerika véres polgárháború szélén táncol, neki a gyűlöletről mégis Orbán jut az eszébe.

Poszt-trauma

Who the f...ck is George Clooney?
Együtt szeretnénk, ha Magyarország rátalálna egykori önmagára – csakugyan, de az 1920 előttire.

Poszt-trauma

Kettő, három és négy agysejt
Figyelem! Megszereztük az ellenzéki IQ-bajnokok kiképzéséről készült jelentések néhány töredékét.

Aktuális

Tippek a zökkenőmentes karácsonyi készülődéshez
Ha már látja, hogy túl sok a teendő, és mindent elintézni emberfeletti teljesítmény lenne, ne féljen törölni pár dolgot a listáról.

Fricz Tamás blogja

Soros az uniót már uralja, minket azonban nem fog uralni!
Gyuri bácsi csak azzal nem számol, hogy van valami, ami mindennél többet ér, még a pénznél is.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!