Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 22., szombat, Gerzson napja
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/szingapurban-ujbol-kulfoldi-vandalokat-botoztak-meg-3996332/

Szingapúrban újból külföldi vandálokat botoztak meg

A tisztaságra híresen sokat adó országban újból külföldiekre sújtottak le a hatóságok. Ezúttal graffitisok kaptak bot általi büntetést.

Két német fiatalt kilenc hónap börtönbüntetésre és három botütésre ítélt a szingapúri bíróság. A két huszonéves elkövető, Andreas Von Knorre és Elton Hinz bűnbánást tanúsított a tárgyaláson. Von Knorre elmondta, hogy ez élete legsötétebb szakasza, és nagyon mérges magára.

A két fiatal még novemberben tört be egy szerelvénybe, és festékszórókkal összefújta a kocsikat. Az elkövetőknek sikerült Malajziába menekülniük, ám a nemzetközi nyomozás keretében visszatoloncolták őket Szingapúrba.

Szingapúr híres a drákói intézkedéseiről, amelyekkel a bűnözők, a szemetelők és a vandálok ellen lép fel. A vandalizmusért maximálisan kiszabható pénzbírság 2000 dollár, sőt a bíróság három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat. Ezek mellé még kiszabható legkevesebb három, legfeljebb kilenc botütés is.

A büntetés végrehajtását egy fabottal végzik, amellyel maradandó sebeket lehet okozni. A botozók minden esetben speciálisan kiképzett és kiválasztott smasszerek. A legtöbb esetben harcművészek, akik nem csak a karjuk, hanem egész testük erejét használják az ütéseknél, hogy minél jobban fájjanak.

A két német nem az első külföldi, aki megtapasztalta az ország szigorát. A legismertebb hasonló eset 1994-ben történt, akkor Michael P. Fay amerikai tinédzser kapott vesszőzést járművek és köztulajdon megrongálásáért. A fiú hiperaktív volt, az amerikai törvények szerint nem lett volna felelősségre vonható tetteiért. A szingapúri bíráság ezzel nem foglalkozott, sem Bill Clinton közbenjárásával. Az ítéletet végrehajtották, bár hatról négyre csökkentették az ütések számát.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Kiosztották a Highlights of Hungary díjait
Az idei díjkiosztón Csókay András idegsebész és csapata vihette haza a közönségdíjat, ők tavaly nyáron 33 órás műtéttel választottak szét egy fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt.

Poszt-trauma

Lázít, diákokat, gyerekeket vonna be a TASZ-os a sztrájkba – Videóval
Megáll az ész!

Poszt-trauma

Az orwelli idők megérkeztek, készüljünk a bozótharcra!
Hogy ki a soron következő, és mikor vágják el a torkát, az szinte mindegy is.

Poszt-trauma

Greta, hol vagy?
A migránsok iszonyatos környezetszennyezése jól láthatóan csak a helyieket zavarja.

Poszt-trauma

Könnyű pénz, csak gyűlölni kell
Na meg Orbánozni.

Elítéltek kártalanítása

Boros Bánk Levente: Riogatás a Gyurcsány-párt alelnökének véleménye
A Médianéző Központ igazgatója szerint a DK azért állítja azt, hogy a kormányjavaslat elítélteket engedne vissza a társadalomba, mert szeretné elterelni a figyelmet a valódi problémákról.

EMELKEDŐ KAMATSZINT

Az MNB már lépett
Az eurózóna jegybankjának vizsgálatával egy időben a Magyar Nemzeti Bank is megkezdte a nem konvencionális eszközök leépítésével a bankközi kamatszint emelését.

Aktuális

Kovács Lászlót is el akarta vinni Gyurcsány
Nem lehet kizárni, hogy újabb MSZP-s politikusok lépnek át a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióba, és a két párt későbbi egyesülését sem lehet kizárni – mondta Kovács László az Origónak.

Fricz Tamás blogja

Tizedik éve tart a Magyarország elleni támadássorozat
Ez a fegyverek nélkül vívott háború már nemcsak rólunk szól, hanem mindazon népekről és nemzetekről, akik szintén saját szuverenitásukért küzdenek a globális hatalmakkal szemben.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!