Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 15., vasárnap, Enikő, Melitta napja
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/szingapurban-ujbol-kulfoldi-vandalokat-botoztak-meg-3996332/

Szingapúrban újból külföldi vandálokat botoztak meg

A tisztaságra híresen sokat adó országban újból külföldiekre sújtottak le a hatóságok. Ezúttal graffitisok kaptak bot általi büntetést.

Két német fiatalt kilenc hónap börtönbüntetésre és három botütésre ítélt a szingapúri bíróság. A két huszonéves elkövető, Andreas Von Knorre és Elton Hinz bűnbánást tanúsított a tárgyaláson. Von Knorre elmondta, hogy ez élete legsötétebb szakasza, és nagyon mérges magára.

A két fiatal még novemberben tört be egy szerelvénybe, és festékszórókkal összefújta a kocsikat. Az elkövetőknek sikerült Malajziába menekülniük, ám a nemzetközi nyomozás keretében visszatoloncolták őket Szingapúrba.

Szingapúr híres a drákói intézkedéseiről, amelyekkel a bűnözők, a szemetelők és a vandálok ellen lép fel. A vandalizmusért maximálisan kiszabható pénzbírság 2000 dollár, sőt a bíróság három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat. Ezek mellé még kiszabható legkevesebb három, legfeljebb kilenc botütés is.

A büntetés végrehajtását egy fabottal végzik, amellyel maradandó sebeket lehet okozni. A botozók minden esetben speciálisan kiképzett és kiválasztott smasszerek. A legtöbb esetben harcművészek, akik nem csak a karjuk, hanem egész testük erejét használják az ütéseknél, hogy minél jobban fájjanak.

A két német nem az első külföldi, aki megtapasztalta az ország szigorát. A legismertebb hasonló eset 1994-ben történt, akkor Michael P. Fay amerikai tinédzser kapott vesszőzést járművek és köztulajdon megrongálásáért. A fiú hiperaktív volt, az amerikai törvények szerint nem lett volna felelősségre vonható tetteiért. A szingapúri bíráság ezzel nem foglalkozott, sem Bill Clinton közbenjárásával. Az ítéletet végrehajtották, bár hatról négyre csökkentették az ütések számát.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Még fontos feladata van
Mi tagadás, többen meglepődtünk, amikor Török Ferenc, a kétszeres olimpiai és négyszeres világbajnok öttusázó ott volt a múlt hét végén a Kincsem Parkban a budapesti vb éremátadói között.
A vártnál több migránst fogad be Olaszország az Ocean Vikingről
Portugália és Luxemburg is vesz át az Ocean Viking civil hajó fedélzetén Lampedusához érkezett illegális bevándorlókból.

VALUTA

Elenyésző bevétel lesz a beváltásból
Az éves szabadságukat, külföldi útjukat őszre halasztó magyar turisták számára manapság nem éppen kedvezőek a valutaváltási árfolyamok.

EZ TÖRTÉNT SZÁZ ÉVE

Kun Béláékat nem adják ki az osztrákok
„Hát ­uraim és hölgyeim, lehet-e addig fehérterrorról beszélni, amíg Kun Béláknak és Pogány Józsefeknek semmi bántódásuk sem esett?” – tette fel a kérdést a kormányfő.

Aktuális

Elvesztett érme
A kutatóárokból előkerült cseréppipa gazdája talán egykor még kalapját emelte a fiatal gróf tanítója, Arany János előtt.

Fricz Tamás blogja

Dobrev asszony, önnek nem ez lenne a dolga!
Dobrev Klára, az EP újonnan megválasztott egyik alelnöke, a DK üdvöskéje, de leginkább Ferenc testvér felesége Facebook-bejegyzése elfogadhatatlan és tűrhetetlen.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.