Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 18., kedd, Erik, Alexandra napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBEgy gyenge ember gyenge bejelentése.
Archívum, Kultúrgrund
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulturgrund/dijat-kapott-nagy-denes-filmje-portugaliaban-4095947/

Díjat kapott Nagy Dénes filmje Portugáliában

A portugáliai Vila do Condéban megrendezett Curtas nemzetközi filmfesztiválon a legjobb fikciós rövidfilm díját nyerte el Nagy Dénes Lágy eső című alkotása.

A portugáliai seregszemlét, amelynek versenyprogramjába 21 országból érkeztek rövidfilmek, július 6. és 14. között rendezték meg, immár 21. alkalommal. Nagy Dénes Lágy eső című 28 perces filmjét a cannes-i filmfesztivál Rendezők két hete programjában láthatta először a nemzetközi közönség májusban. Az azonos című Tar Sándor-novella adaptációja egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiúról szól, aki beleszeret osztálytársnőjébe és képtelen szerelmét normálisan megvallani.

Az amatőr főszereplőkkel forgatott film egy kistelepülésen játszódik a mai Magyarországon. Nagy Dénes rendező a film operatőrével, Dobos Tamással közösen írta a forgatókönyvet. A Lágy eső magyar–belga koprodukcióban készült a Campfilm Production (Budapest) és a Novak Prod (Brüsszel) gyártásában, producerei László Sára, Gerő Marcell és Olivier Dubois. A film elkészültét az NKA, a FilmJus Alapítvány, a belga filmalap és a svájci Vevey ville d’images alapítvány is támogatta.

Nagy Dénes 1980-ban született Budapesten. 2009-ben rendező szakon végzett Szász János osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, egy évet töltött a világhírű berlini filmakadémián. Egyetemi évei alatt számos rövidfilmet készített, melyek jelentős fesztiválokat is megjártak, köztük a Kovács Éva (Tamperei Rövidfilm-fesztivál, 2006) és a Russian Playground (Cannes-i Kritikusok Hete, 2009) című alkotásokat.

A Vmeste (Együtt) című rövidfilmje számos magyar és nemzetközi fesztiválon szerepelt sikerrel: 2008-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok rövidfilmes díját, 2007-ben versenyben szerepelt az európai rövidfilmek fesztiválján a franciaországi Brestben, a Cottbusi Filmfesztiválon Németországban, a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a Legjobb rövidfilm rendezői díját és meghívták az Angers-ben megrendezett Premiers Plans filmfesztiválra is. A Lágy eső című film tavasszal elnyerte a Friss hús rövidfilmfesztivál közönségdíját Budapesten.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Súlyos kérdések merültek fel

Botcsinálta oktató lehetett Karácsony
Súlyos kérdések merültek fel Karácsony adjunktusi tevékenységének jogszerűsége kapcsán.

Rágalmazás

„Szó sem volt kórházbezárásokról”
Kollár Lajos miniszteri biztos szerint folyamatos egyeztetés zajlik, így érthetetlen, miért ez a levél került kereszttűzbe.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Poszt-trauma

Ilyen aljas módon dolgozik a 444.hu
Mivel nem voltak biztosak a dolgukban, hogy Lobó-Szalóky Lázárt hazugságon kapják, hát álnéven írtak e-mailt a dobosnak.

Poszt-trauma

Kuncze Gábor is csúnyán lehúzta Karácsonyt
Újabb pofon, ezúttal balról.

Poszt-trauma

A kisiskolásokat támadná az LMBTQ-lobbi
A pszichológus- és tanártársadalom óriási mértékű megosztottságát tapasztaljuk.

Aktuális

Kenderesi Tamás Kis Grófo zenéjével győzte le Milákot
Ha Miláknak ki kell kapnia 200 pillangón, akkor Kenderesitől kapjon ki! Holnap az éremért csatáznak.

Fricz Tamás blogja

Ferenc pápa és a globális kormányzás
Ferenc pápa a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank vezetőihez írt levelében egyértelműen kijelentette, hogy támogatja a globális kormányzás létrejöttét.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!