Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 4., szombat, Izidor napja
HÍR TV - troll:Diktatúrázunk, sajtószabadságot temetünk...
Archívum, Vezércikk
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/vezercikk/nemzetbiztonsagi-kockazatok-3847840/

Nemzetbiztonsági kockázatok

Le kell vonni azt a következtetést: a végrehajtó hatalom csúcsán, a kormányzati szinten nemzetbiztonsági kockázatot jelentő politikusok állnak.

Még fel sem ocsúdtunk a Kósa miniszter által – közjegyző előtt – vagyonkezelésbe vett 1300 milliárdos kétes eredetű örökségről szóló hír élményéből, máris jöttek az állami korrupcióból származó elképesztő nagyságrendű pénzek extrém módszerekkel való külföldre juttatásáról szóló hírek, és most itt van az újabb botrányos ügy, ami a Rogán Antal (miniszter) nevéhez fűződő letelepedésikötvény-bizniszhez kapcsolódik. Kiderült, hogy olyan szír állampolgárságú embereknek sikerült letelepedést biztosítani, akik közül az egyik kötvényest azzal gyanúsítja az olasz bűnüldöző hatóság, hogy egy nemzetközi, pénzmosással foglalkozó bűnszervezet tagja; a másik szírt az Egyesült Államok illetékes hatósága a szíriai elnök egyik legfontosabb pénzembereként azonosította. Az előbb említett bűnözőt társaival együtt tavaly november végén elfogták a magyar terrorelhárítók, és mint kiderült, „kábítószer- és fegyverkereskedelemből, valamint illegális migrációhoz kapcsolódó bűncselekményekből származó nagy összegű készpénz tisztára mosásával foglalkoztak”.

Azt nem tudjuk, hogy a bűnbanda leleplezése és elfogása, illetve a letartóztatásuk költségei mennyibe kerülnek az adófizető polgároknak, de azt igen, hogy a letelepedési bizniszen a Rogán Antalhoz, illetve cimborájához, Habony Árpádhoz közel álló „üzletemberek” 150 milliárd forintnyi haszonra tettek szert, a pénz nagy része offshore cégek számláira került. Nem tudjuk, milyen veszélyes embereket engedtek be az országba csupán azért, mert nekik volt pénzük letelepedési kötvényre. Azt sem tudjuk, hogy a kötvényes „befektetők” némelyike milyen eredetű pénzekkel üzletel a hirtelen meggazdagodott holdudvari kegyencekkel. A kritikus sajtó és az ellenzék évek óta veri félre a vészharangot azzal, hogy a kötvényekkel ellenőrizetlenül beengedettek között nemzetbiztonsági kockázatot jelentő bűnözők is lehetnek, ám ezek a figyelmeztetések falra hányt borsónak bizonyultak. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ellenőrző tevékenységét a jobboldali képviselők akadályozzák, Németh Szilárddal az élen. Nem mennek el az ülésekre fideszesek, hogy a bizottság határozatképtelenség miatt ne hozhasson döntéseket.

Máig nem derült ki, kik törtek be tavaly áprilisban az egyik letelepedésikötvény-kereskedő cég Hajós utcai irodájába, ahonnan 600 millió forint értékű eurót és egy szervert vittek el fontos adatokkal, az eladott kötvények dokumentumaival. A hatóság nagy erőkkel bottal üti a kihűlt nyomokat

Miközben súlyos tízmilliárdokat költöttek a kormányzati propagandára – amelynek a célja az volt, hogy a szír polgárháború, az éhhalál vagy a hitvallásukért keresztre feszítés elől menekülő szerencsétlen, földönfutóvá vált menekültek iránt a nyers, érzéketlen közömbösség, a félelemmel vegyített gyűlölet érzését ültessék el a magyar emberek szívében –, aközben tétlenül nézik, hogy a holdudvari kegyencek pénzért, milliárdos haszonért azokkal az emberekkel üzletelnek, akik miatt ezek a szerencsétlen emberek menekülni kénytelenek a saját hazájukból. Miközben a muzulmán migránsok áradatával, terrorveszéllyel riogatnak, aközben a hatalmon lévők lelkesen üzletelnek kétes hírű, arab pénzemberekkel. A kormányfő veje közös üzletben volt érdekelt a nemzetközi hírű, körözött szaúdi szélhámossal, Ghaith Pharaonnal, akit pénzmosással, korrupcióval és terrorszervezetek finanszírozásával gyanúsítottak az Egyesült Államokban. Még mindig Pharaon nevén van a miniszterelnök háza szomszédságában az a villa, amit a tavaly elhunyt üzletember az Orbán családdal ápolt gyümölcsöző kapcsolatra alapozva vásárolt magának. Ez a szomszédsági viszony is jelzi ország-világ előtt, hogy milyen mélyen hatolhatott be a magyar politikai elit legfelsőbb színterébe a nemzetközi bűnözés.

Sajnálatos, de le kell vonni azt a következtetést, hogy a végrehajtó hatalom csúcsán, a kormányzati szinten nemzetbiztonsági kockázatot jelentő politikusok állnak.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Nemzeti szuverenitás

Az Európai Unió eltűnt a színről 
George Friedman úgy véli, Európában inkább egy szabadkereskedelmi övezetnek van létjogosultsága.

Megbecsülés

Félmilliós juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók
Orbán Viktor úgy fogalmazott: az egészségügyet próbára tevő nagy roham még előttünk áll.

Poszt-trauma

Rettegj, 444! A svéd orvosok már maszkot sem kapnak!
Nyugodtan kiálthatnának akár diktatúrát is.

Poszt-trauma

Ezt nem fogják elhinni – pedig igaz!
Lelepleződtek a hazug gazemberek.

Poszt-trauma

Frankhon már nem a fejlett Nyugat
Így nagyon nehéz a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés.

Poszt-trauma

Szándékosan árt az ellenzék és lakájmédiája
Zsiday Viktor befektetési elemző írása leleplezi a balliberálisokat.

Aktuális

Annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a koronavírus elpusztít
A munkaalapú gazdaságra, a munkahelyek megvédésében szerzett tapasztalatokra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Fricz Tamás blogja

Aguilar, LIBE-bizottsági elnök úr, fejezze be!
A világválság tetőpontjához közeledve a LIBE-bizottság elnöke aggódott egy nagyot a magyar demokráciáért.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!