Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 21., szerda, Konrád napja
HÍR TV – KEMÉNYMAGMost Jakab Péter bohóckodott egy sort.
Archívum, WikiTech
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/wikitech/bemutatkozott-a-magyar-internetes-tarsashazkezelo-rendszer-4103609/

Bemutatkozott a magyar internetes társasházkezelő-rendszer

2013. február 18-án, 19-én és 20-án több mint 100 közös képviselő és társasházkezelő előtt bemutatkozott az EHáz.hu.

Ma a család után a társasház az a legkisebb olyan vagyonközösség, melybe nem magunk választjuk a tagokat. Éppen ezért ma már sokan a saját bőrükön érezhetik azt, hogy egy-egy, sokszor információhiányból fakadó rossz, vagy hibás döntés milyen károkat tud okozni a pénztárcánknak. Az EHáz.hu rendszere alapvetően erre ad megoldást: egyrészről tizedére csökkenti a közös képviselők adminisztrációs terheit, másrészről egy nagyon átlátható, felhasználóbarát felületen enged belépést valamennyi lakónak a saját egyenlegéhez, házának adataihoz, és kínál olyan szolgáltatásokat, mint például az órabejelentés lehetősége, hibabejelentés, szavazás, vagy például a ház szolgáltatóinak rendszeres értékelése.

A közös képviselői jogosultság ugyanakkor lehetőséget biztosít arra, hogy az egyes, előre felparaméterezett házakhoz tartozó albetétekre vonatkozó havi előírásokat, egyenlegközlőket egy gombnyomásra emailen és nyomtatva is elküldje a rendszer. Ugyanígy közgyűlési meghívók, szavazólapok, illetve fizetési felszólítók tömeges elektronikus előállítására is van lehetőség, melyek akár egy előre beállított limiten felüli tartozásnál automatizálhatók is. Mindezeken kívül a rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy online tendereket írjanak ki az egyes társasházkezelők a nagyobb felújítási munkálatokra, melyekre az ajánlatok és az egyéb észrevételek is egy közös felületen érhetők el az arra jogosultak számára. A társasházi dokumentumtárban a közös képviselők igény szerint tölthetik fel az adott ház alapító okiratát, szervezeti és működési szabályzatát, házirendet, közgyűlési határozatok könyvét, illetve ugyanitt tudják az egyes közgyűlési jegyzőkönyveket is tárolni virtuálisan, egy mindenki számára egyszerűen hozzáférhető és használható platformon.

„Az EHáz rendszer az elmúlt 12 éves munkánk koronaékszere, mind programozói, mind társasházkezelői szakmai vonatkozásban tartalmazza mindazt a know-how-t, amely az elmúlt több mint egy évtizedben felhalmozódott nálunk.” – fogalmazott Schwindt Péter, EHáz-rendszert megálmodó, megalkotó és üzemeltető Info Sierra Kft. tulajdonos ügyvezetője. „Az elmúlt hetekben több mint 100 közös képviselői hozzáférést osztottunk ki az érdeklődők között, minden eddigi várakozásunkat felülmúlja a rendszer iránti érdeklődés.” – fogalmazott az ügyvezető.

Az EHáz-rendszer nulladik üteme még tavaly, a november 28-ai Társasházkezelői Fórumon debütált, melyen a résztvevő társasházkezelőkkel együttműködve véglegesítették az egyes funkciókat a rendszerben annak érdekében, hogy ne „dobozos szoftvert”, hanem a valóság valamennyi folyamatát a lehető legpraktikusabban lekövető online rendszer álljon a társasházkezelők rendelkezésére. A rendszer 2013. március 1-jén áll kereskedelmi forgalomba.

További információt a rendszerről a www.ehaz.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Törvénysértések és mulasztások

Oklevelekkel is visszaélhettek
Az SZFE előző vezetésének időszakából származó dokumentumok szerint az egyetem gyakorlatilag bárkinek kiállíthatott oklevelet.

Szövetségépítés szükséges

„Ácsoltak maguknak egy jogállamisági színpadot”
Egy világjárvány idején a tagállamoknak nem egymás kritizálása a feladatuk – mondta lapunknak Varga Judit.

Kiemelt

Tematikus élménytúra a Velencei-tónál
Rendhagyó pedagógiai program Gárdony, Kápolnásnyék és Pákozd kulturális emlékhelyein.

Poszt-trauma

Szegény, szegény feketék…
Megint tálalva van egy beszámoló a „rendőri túlkapásról”, meg a „rendszerszintű rasszizmusról”.

Poszt-trauma

Hatalmas pofont kapott a baloldali ellenzék
Legyünk résen!

Poszt-trauma

Nincs kormányzati megszorítás!
Nem Karácsonyék védik meg Budapestet, hanem tőlük kell megvédeni.

Aktuális

320 millió forintból újult meg a mocsai szennyvíztelep
A felújítás után a tisztított szennyvíz paraméterei már megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!