idezojelek

Bayer Zsolt is kiáll a Pofosz petíciója mellett

Magyar Péter nem sajátíthatja ki az ’56-os lyukas zászlót.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined
2024. 10. 14. 9:28
Fotó: Teknős Miklós

Kedves Bayer Zsolt!

Ámon Antal vagyok, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének elnöke. Fontos ügyben fordulok önhöz, hiszen nemzeti jelképeink méltósága mindannyiunk közös felelőssége.

Szeretném megosztani önnel egy aktuális, rövid közleményünket: A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) a leghatározottabban tiltakozik Magyar Péter azon bejelentése ellen, miszerint „A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló”. Ezt a minden hazafiasságtól, történelmi ismerettől és jó ízléstől elrugaszkodott ötletet Magyar Péter a Facebook-oldalán jelentette be 2024. október elsején.

Az 1956-os lyukas zászló a magyar történelmi zászlók sorába tartozik, és így az egész nemzet önazonosságának és egyediségének szimbóluma. Az 1956-os forradalom és szabadságharc első napján keletkezett szimbólum pontosan a nemzeti szimbólumok szektás, ideológiai kisajátítása elleni tiltakozás okán jött létre. A magyar nemzeti színeket kommunista jelképpel beszennyező Rákosi-címert a magyar társadalom akkor azonnal, teljes egyhangúsággal és összefogással vágta ki mint a nemzet önérzete elleni gyalázatot. A világon a mai napig egyedülálló tiltakozási forma a lyukas zászló, egy különleges nemzeti kincs és egyértelmű azonossági jel.

A legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen. E szégyenteljes ötletet magyar ember sehol a világon nem felejtheti el mint olyan eszmei megerőszakolási kísérletet, amit pont a kivágott kommunista jelkép képviselt. Nem kérünk a legújabb nemzetellenes erőszakból! Akár Magyar Péter, akár más vetemedik rá.

Most pedig kérésem lenne önhöz. Aláírást gyűjtünk, hogy az Országgyűlés törvényi védelem alá helyezze az 1956-os lyukas zászlót. Ha még nem tette, támogassa petíciónkat! Együtt biztosíthatjuk, hogy ez a szent nemzeti jelkép méltó védelemben részesüljön, és ne válhasson politikai játszmák eszközévé.

ALÁÍROM

Üdvözlettel,

Ámon Antal és a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége

Ui.: Köszönöm, hogy időt szentel ügyünknek.
Ossza meg, kérem, másokkal is a felhívást!

 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Lincshangulat Strasbourgban

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Színház, porhintés, tündérpor!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A halhatatlanságprojekt kulcsa Isten

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Völgybe zárt Hegyvidék

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.