A Tubes ügyében módosítana törvényt a Fidesz

Egy tavaly elfogadott törvény elvette az önkormányzatok azon lehetőségét, hogy a helyi építésügyi hatóság fellebbezéssel élhessen az építési engedélyezési eljárás során – emlékeztetett Bánki Erik a Tubes ügyével kapcsolatban. Ezért a Fidesz a törvény módosítását kezdeményezi. A politikus arról is beszámolt: támogatják Páva Zsolt pécsi polgármesterjelöltet.

MNO
2009. 02. 17. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tubesi lokátorállomás ügyében nyújt be törvénymódosítást a Fidesz annak érdekében, hogy a pécsi önkormányzat visszakapja jogorvoslati lehetőségeit – jelentette be Bánki Erik, az ellenzéki párt baranyai országgyűlési képviselője és Páva Zsolt, a Fidesz–KDNP pécsi polgármesterjelöltje kedden sajtótájékoztatón.

A Fidesz keddi elnökségi ülésén döntöttek arról, hogy képviselői indítványt nyújtanak be a Tubesen építendő lokátorállomás ügyében, amely több tízezer pécsi választópolgár tiltakozását váltotta ki – közölte Bánki Erik.

Mint mondta, a javaslatban azt kezdeményezik, hogy a helyi építésügyi hatóság halasztó hatályú fellebbezéssel élhessen az építési engedélyezési eljárás során, ugyanis az önkormányzatnak ezt a lehetőségét elvette a kiemelt nemzetgazdasági beruházásokról szóló, tavaly elfogadott törvény. Emlékeztetett arra, hogy ezt a helyi szocialisták is támogatták, így olyan helyzetbe hozták a saját maguk vezette várost, hogy a helyi érdekeket nem tudja a pécsi önkormányzat képviselni.

A Fidesz ugyanakkor nem tartja támogathatónak, hogy a lakosság tiltakozása ellenére olyan beruházás valósuljon meg, amely az ott élők biztonságát, egészségügyi állapotát veszélyeztetheti – tette hozzá. Az MTI kérdésére közölte, hogy a baranyai fideszes országgyűlési képviselők két héten belül benyújtják a javaslatot, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy hónap múlva szavazhat róla a parlament.

Bánki Erik arról is beszámolt, hogy a Fidesz elnöksége egybehangzó támogatásáról biztosította Páva Zsolt pécsi polgármesterjelöltet. Páva Zsolt elmondta, hogy az elnökségi ülésen Kósa Lajos alelnök, debreceni polgármester segítségét kérte a pécsi Európa kulturális fővárosa (EKF) program ügyében, Varga Mihálytól és Matolcsy Györgytől pedig ahhoz kért támogatást, hogy a város le tudja küzdeni a gazdasági válság hatásait. A polgármesterjelölt tisztességes kampányt ígért, szerinte őszinte szembenézésre van szükség, mert Pécs csak így kerülhet ki a gödörből. Mint mondta, ha megválasztják, azért akar dolgozni, hogy Pécs visszaszerezze régi, országos presztízsét, amelyet az EKF-program „vergődése” miatt vesztettek el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.