időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Kiengedték a veszprémi kórházból Ivan Pesicet – hamarosan hazatérhet

MNO
2009.02.20. 17:13

Elhagyta a veszprémi kórházat pénteken Ivan Pesic, az MKB Veszprém és a horvát válogatott kézilabdázója – tájékoztatott Rácz Jenő, a kórház főigazgatója. <br /><br /><strong><a href="/portal/617188" target="_blank">• „Ha valaki életmentésért elismerésben részesülhet, az Vilovski”</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/617440" target="_blank">• Cozma-gyilkosság: előzetes letartóztatásba helyezték B. Csabát</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/617394" target="_blank">• Magyar nyomozók kezén Raffael és Németh</a></strong>

Ivan Pesicnek hétfőn kell még sportorvosi felülvizsgálaton megjelennie, majd haza utazhat a horvát fővárosba, Zágrábba – mondta a főigazgató, hangsúlyozva azt is, hogy a sportoló a hazájában sem szorul már kórházi kezelésre. Járó betegként kontrollálható – tette hozzá Rácz Jenő.

Ivan Pesic február 8-án hajnalban szenvedett életveszélyes sérülést a veszprémi Patrióta bár előtt, ugyanis vesén szúrták, amikor segítségére sietett csapattársának, Marian Cozmának. A veszprémi csapat 2,12 méter magas román beállósát, akit egy nagyobb társaság megtámadott, halálos mellkasi szúrás érte.

Az erősen vérző Ivan Pesicet egyik csapattársa, a szerb Uros Vilovski vitte be a 400 méternyire lévő kórházba, ahol azonnal megműtötték; a sportolónak el kellett távolítani az egyik veséjét. Súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba azon a vasárnapi hajnalon Zarkó Sesum is, a veszprémi csapat irányító játékosa, a szerb válogatott tagja. Ő már néhány nappal ezelőtt elhagyhatta a kórházat, s Szerbiában, a vajdasági Palánkán tartózkodik a szüleinél.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.