időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Betett neki a vagyonadó: kilépett az SZDSZ-ből Merker

MNO
2009.06.29. 14:59

Hétfőn kilépett az SZDSZ-ből Merker Dávid. A XIII. kerületi képviselő blogján közzétett elhatározását azzal indokolta, hogy az SZDSZ parlamenti frakciója délelőtt a vagyonadóról szóló javaslat támogatása mellett döntött.

Merker Dávid a blogbejegyzésben azt írta, hogy régóta érlelődő elhatározásához a végső lökést a párt nevében eljáró parlamenti frakció adta, amikor a Bajnai-kormány vagyonadóról szóló javaslatának támogatásáról döntött.

A politikus leszögezte, hogy XIII. kerületi képviselőként a választóinak tartozik felelősséggel, nem pedig egy „hajdan szebb napokat élt párt nevében eljáró parlamenti frakció tagjainak.” Véleménye szerint a javaslat nem adóreformot jelent, hanem „egy önkényesen kiválasztott réteg további értelmetlen sarcolását”. Mint írja, „liberálisként és felelős képviselőként ezzel nem tudok közösséget vállalni”.

Merker Dávid kijelentette, hogy a képviselői mandátumából hátralevő időszakot kitölti, továbbra is a XIII. kerület, Újlipótváros, Angyalföld és Vizafogó érdekében akar dolgozni.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.