időjárás 12°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Már a szocialisták sem támogatják az oktatási rendszer átalakítását

MNO
2009.06.18. 12:35

Továbbra sem támogatja az MSZP-frakció a 6+6-os iskolaszerkezet kötelezővé tételét, a nyolcosztályos gimnáziumok betiltását, mint ahogy a hétvégi házi feladat tilalmát sem – közölte Tatai-Tóth András, a kormánypárt oktatási munkacsoportjának vezetője csütörtökön. <br /><br /><strong><a href="/portal/644285" target="_blank">• Pokorni: Ne barkácsoljanak, el a kezekkel az oktatástól!</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/644027" target="_blank">• A pedagógusok tiltakoznak a közoktatás átalakítása ellen</a></strong>

A kormánypárti képviselő a Magyar Bálint és Sándor Klára szabad demokrata képviselők által jegyzett közoktatási törvényjavaslatról azt mondta, csak azt tudják támogatni, hogy a 6+6-os iskolatípus, ha a fenntartók, a szülők és a pedagógusok is úgy döntenek, önkéntesen választható legyen. Erről módosító javaslatot is benyújtott – jegyezte meg.

Tatai-Tóth András megerősítette, nem tiltják be a nyolcosztályos gimnáziumokat, a hétvégi házi feladatot és nem támogatják a kollégium és az iskola egységes intézményként történő megszervezését sem. A szocialista képviselő szerint Magyarországon nem iskolaszerkezeti problémák vannak, hanem tartalmi kérdésekben kell előrelépni. Rendkívül érzékeny kérdés az iskolaszerkezet megváltoztatása, amelyről csak széles körű társadalmi-szakmai vita után lehet bármilyen döntést hozni – mondta. Hozzátette: ezt egy szűk szakmai csoport nem vállalhatja magára, kényszerpályára helyezve az iskolaszerkezetet. A törvényjavaslat általános vitáját várhatóan hétfőn folytatja le a parlament.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.