Kupleráj üzemel önkormányzati pénzből + Videó

Bordélyház és tiltott kéjelgés folyik a szocialista vezetésű XVIII. kerületi, az önkormányzat által üzemeltetett sportszállóban – derült ki a Hír Televízió Célpont című, pénteki adásából. Pestszentlőrinc-Pestszentimre fideszes képviselői büntetőfeljelentést tettek az ügyben szombaton a helyi rendőrkapitányságon.

Pálfi Krisztina
2009. 10. 10. 16:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír Televízió Célpont című, pénteki műsorában bemutatott rejtett kamerás felvételek bizonyították, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő és az önkormányzat által anyagilag támogatott sportszállóban bordélyház, illetve üzletszerű kéjelgés elősegítése zajlik. Ughy Attila és Lévai István Zoltán, a kerület fideszes képviselői büntetőfeljelentést tettek az ügyben a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon szombaton.

„Szomorúnak tartjuk, hogy Mester László, a kerület polgármestere mind a mai napig lapít, holott jó egy hete kellett volna tudnia, hogy itt súlyos ügyek zajlanak” – fogalmazott Ughy. A fideszes képviselő úgy véli, az is probléma, ha nem tudott Mester László az ügyről, ha pedig tudomása volt róla, akkor bűnrészes. Véleménye szerint a polgármesternek lépnie kellett volna és megszüntetni a jogellenes eljárást. „Ez a kerület számára óriási szégyen” – mondta Ughy Attila. Felháborítónak tartják, hogy szemérmetlenül ebben a sportszállóban helyeztek el a közelmúltban vendégeket, diákcsoportokat, ahol más időszakban prostitúció folyik.

A rendőrségnek a feljelentés megtétele után 72 óra áll a rendelkezésére, hogy eldöntsék, elrendelnek-e nyomozást az ügyben. Lévai István Zoltán úgy véli, elindul az a folyamat, melynek során a nyomozó hatóság felméri, hogy megalapozott-e az általuk tett feljelentés. A kerület Fidesz-frakciója a jövő héten határozott lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy ez az állapot megszűnjön, és más megoldás szülessen a szálló üzemeltetésére. „Nagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy ilyen a jövőben ne fordulhasson elő” – mondta el lapunknak Lévai.

Fotó: Éberling András


Az önkormányzati tulajdonú Sport Club 11 szobás hoteljét teljes egészében a Bodnár Sport Kft. üzemelteti. A tavasszal alapított cég többségi tulajdonosa Bodnár János, aki korábban MSZP-s alpolgármester volt a XVIII. kerületben. Az exszocialista politikus cégének júliusban adta oda tíz évre a sportklub és ingatlanjainak üzemeltetését a helyi, MSZP-s vezetésű önkormányzat. A városrész vezetői évi 9 millió forintot is megszavaztak egykori párttársuknak, aki ebből az összegből üzemelteti a futball- és salakpályák mellett a 11 szobás szállót is.

A pénteki Célpontban rejtett kamerás felvételeket mutattak be arról, hogy tiltott kéjelgés folyik a Sport Club 11 szobás hoteljében. A stáb előzőleg lefoglalt egy szobát egy személy részére, majd egy férfi egy éjszakára el is szállásolta magát a hotelben. A vendég arról érdeklődött, van-e lehetőség arra, hogy ne egyedül töltse el az estét. A recepcióst nem lepte meg a kérdés, bemutatott egy hölgyet, aki 15 ezer forintért vállalta volna az egyórás szexuális szolgáltatást. Az aktus nem jött létre, az azonban a rejtett kamerás felvételből is kiderült, hogy a hölgy hosszabb ideje „dolgozik” a szállóban, és nem ő az egyetlen, aki ott űzi az ősi mesterséget. Mint kiderült, egy jelszó bemondásával örömlányok szolgáltatásait lehet igénybe venni.

Bodnár János tagadja, hogy tiltott kéjelgés folyna a szállóban. Szaniszló Sándor, a kerület MSZP-s alpolgármestere csak annyit fűzött hozzá az ügyhöz: óriási botrány lenne, ha egy önkormányzati intézményben ilyen folyna. „Egyszerűen nem engedhetnénk meg magunknak, hogy ez igaz legyen” – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.