időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Lemond Boris Johnson

Megújult a kapuvári mentőállomás

MNO
2009.11.20. 13:36

Átadták az 54 millió forint költséggel felújított kapuvári mentőállomást pénteken. A rekonstrukciót az Egészségügyi Minisztérium finanszírozta.

A mentőállomás felújítása 2009. áprilisában kezdődött és augusztus végén fejeződött be, azóta az informatikai és más berendezések telepítését végezték. A felújítás ideje alatt a mentőállomás ideiglenes elhelyezéséről a Kapuvár Városi Kórház gondoskodott, így a mentés zavartalanul működhetett.

Az állomás bebútorozásához a városi önkormányzat mintegy 5 millió forinttal járult hozzá. A napkollektorral is ellátott, 323 négyzetméter alapterületű mentőállomás a jövőben is három mentautóval áll a rászorulók rendelkezésére. Ezek az elmúlt évben 1833 mentőfeladatot láttak el, és 145 ezer kilométert futottak. A kapuvári beruházás része volt az Országos Mentőszolgálat fejlesztési programjának, amely az Egészségügyi Minisztérium támogatásával zajlik.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.