A Societas elnöke nem határolódik el és „szennyet” emleget

Hamisításnak és a fiatal baloldal lejáratásának minősítette Varga László, a Societas elnöke azt a levelet, amelyben a szervezet kampányfőnökének aláírásával az antiszemita bejegyzéseiről hírhedt Kuruc.info internetes portál népszerűsítésére szólítják fel az ifjú baloldali aktivistákat. A Societas elnöke továbbra sem határolódik el attól a budapesti vezetőjüktől sem, aki ellen adatgyűjtés és becsületsértés miatt decemberben tett feljelentést nyolc győri fideszes önkormányzati képviselő, mert a politikus a hírTV Célpont című műsorának riportereként mutatkozott be. A rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettesek ellen folyamatban van.

MNO
2010. 01. 22. 16:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga László jó kezdeményezésnek nevezte a Societas bloggerkampányát, amelynek lényege, hogy fesztiválbelépőkkel és wellness-hétvégével jutalmazzák a legaktívabb internetezőket, akik különböző fórumokon az MSZP véleményét hangoztató hozzászólásokat írnak. A szervezet elnöke azonban úgy látja, akciójukat le akarta járatni, aki az ahhoz kapcsolódó levelet feltöltötte a világhálóra, és „zsideszezésre”, továbbá az antiszemita írásairól hírhedt Kuruc.info népszerűsítésére buzdított.

Hiába szólította azonban fel a Fidesz frakcióvezetője a szocialistákat, hogy a történtekért vonják felelősségre a Societast. A fiatal szocialista vezető számára ugyanis egyértelmű, hogy egy hamisítványról van szó. „A Jobbiktól, a Kuruc.infótól, meg ettől az egész szennytől, ami a világhálón, meg minden módon terjeng, azt hiszem, inkább a Fidesznek kellene feltétlen elhatárolódni” – jelentette ki Varga László. Az MSZP-s országgyűlési képviselő azt állítja, hogy feljelentést is fognak tenni az ügyben.

Az álriporterkedés nem zavarja?

Varga mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján megjelent a Fidelitas egyik győri politikusa is, egyike annak a nyolc önkormányzati képviselőnek, akiről tavaly a Societas egyik budapesti vezetője, Németh Gábor a Hír Televízió Célpont című műsorának riportereként bemutatkozva próbált kép- és hangfelvételeket gyűjteni.

„Mikor lesz hajlandó elhatárolódni Varga László egy olyan személytől, egy olyan cselekménytől, amelynek kapcsán rendőrségi vizsgálat folyik és feljelentések történtek?” – tette fel a kérdést Borsi Róbert, a Fidesz önkormányzati képviselője. Varga ezúttal sem határolódott el, szerinte ugyanis a hangját eltorzító és más-más orgánumok nevén bemutatkozó szocialista politikus eljárása a Hír Televízió riportereinek munkájához hasonlítható.

„Lehet-e arra számítani, hogy fideszes képviselőket – akár Győrben, akár országosan – a továbbiakban is megtévesztően lehallgatnak, felhívogatnak telefonon, folytatódik-e ez a lejárató kampány az önök részéről?” – tette fel a kérdést az MSZP-s politikusnak Borsi.

„Ne gondolják már, hogy a baloldal feltartott kézzel fog állni!”

A Societas elnöke erre a kérdésre már indulatosan válaszolt. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy folyamatban lévő rendőrségi ügyről van szó. „Politikai éllel pedig csak azt tudom mondani, hogy azért ne gondolják már, hogy a baloldal feltartott kézzel fog állni ebben a választási kampányban!” – tette hozzá az ifjú szocialista. Varga azt mondta: az MSZP csakis tiszta eszközökkel kampányol, a Fidesz viszont szerinte kizárólag arra törekszik, hogy a kormányzati eredményeket befeketítse.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.