Földesi-Szabó vallomása a pénz útjáról + Videó

Hová kerültek a titkosszolgálati hátterű Egymásért alapítványon keresztül törvénysértő módon megszerzett, majd eltüntetett százmilliók?

BL
2012. 06. 29. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földesi-Szabó László, az Egymásért alapítvány csempészet és sikkasztás vádjával 2010 decemberében első fokon hétéves szabadságvesztésre ítélt, majd féléves bujkálás után elfogott volt vezetője vall a bűnös pénzek útjáról azokban a kihallgatási jegyzőkönyvekben, amelyeket péntek este mutat be a Célpont.

Az egykori rendőrtisztet a vámbevételt különösen jelentős értékben csökkentő csempészet, illetve sikkasztás miatt marasztalta el a bíróság, miután bizonyítottnak találta, hogy az alapítványon keresztül a Távol-Keletről behozott, segélyadományként feltüntetett több ezer tonna élelmiszert úgy értékesítették a kereskedelemben, hogy az ügyletek közterheit nem fizették meg.

A férfi elfogása után nem sokkal a Központi Nyomozó Főügyészségen tett és államtitokká nem minősített dokumentumok tanúsága szerint beszámolt arról, honnan ismeri az ügy egyik kulcsfigurájának tartott Jakubinyi Róbertet, akit ausztriai kiadatása után a Fővárosi Törvényszék vasárnap helyezett előzetes letartóztatásba.

A teljes cikket a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.