Fürst György, a notórius tilosban parkoló + Kép

A Magyar Nemzet információi szerint csak a Belvárosban eddig hatszor büntették meg Fürst Györgyöt tilosban parkolásért.

NT
2012. 06. 22. 2:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros V. kerületében eddig hatszor büntették meg Fürst Györgyöt, amiért a körülbelül százmillió forintot érő Rolls-Royce Phantomjával tilosban parkolt – tudta meg a lap. Fürst BEAST–1 rendszámú luxuslimuzinjára a napokban a belvárosi József nádor téren raktak kerékbilincset, mert a járdán parkolt; az esetről az Index közölt fotót. Puka Zsófia, az V. kerületi önkormányzat sajtóreferense elmondta: az említett rendszámú autó tulajdonosa időközben kifizette a 14 400 forintos helyszíni bírságot, ezért a kerékbilincset levették a járműről. Ugyanakkor a közterület-felügyelet szabálysértési feljelentést tett ellene, amelyben akár ötvenezer forintos bírságot is kaphat – tette hozzá a sajtóreferens.

A cégbírósági adatbázis ad némi támpontot arra vonatkozóan, miből telhet százmilliós luxuslimuzinra a Centrum Parkoló Kft. volt vezérigazgatójaként és Terézváros egykori szocialista alpolgármestereként is elhíresült Fürstnek. Az adatbázis szerint ugyanis öt olyan cégben tölt vagy töltött be vezető tisztséget, amelynek hátterében offshore cégek állnak. Így például a követelésbehajtással is foglalkozó Federal Zrt.-nek és a T57–Express Kft.-nek három dominikai társaság a tulajdonosa, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. egyedüli részvényese mögött pedig dominikai, ciprusi és Seychelle-szigeteki cégekből álló hálózat húzódik meg. Kíváncsiak voltunk, indít-e vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fürst ellen, de a hatóságnál erről adótitokra hivatkozva nem nyilatkoztak. Kerestük Fürstöt is telefonon, de nem értük el.

Fürst Györgyöt a napokban hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a legújabb terézvárosi ingatlanpanama ügyében. A gyanúsítás részleteiről a BRFK-n egyelőre nem kívántak részletekkel szolgálni. Úgy tudjuk, a rendőrség további gyanúsítottakat hallgathat meg az elkövetkező napokban. Ismert, három hete újabb terézvárosi ingatlanbotrány pattant ki, és újból meggyanúsították Verók István volt szocialista polgármestert és húsz társát, köztük Fürstöt és a teljes korábbi MSZP–SZDSZ-frakciót, illetve három volt jegyzőt. A nyomozók gyanúja szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több önkormányzati tulajdonú tetőtéri lakást. A rendőrség úgy véli, a huszonegy gyanúsított a szabálytalan ingatlanértékesítések előkészítésével, illetve megszavazásával több mint kétmilliárd forinttal károsította meg a VI. kerületi önkormányzatot.

Fürst, Verók és nagyrészt ugyanezen MSZP–SZDSZ-es képviselők ellen egy másik büntetőeljárás is zajlik hűtlen kezelés miatt, csakhogy az már bírósági szakban. Ott a vádirat szerint mintegy 127 millió forintos vagyoni hátrányt okozhattak az elkövetők egy Andrássy úti palota eladásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.