Portikot Budapestre szállítják

A fővárosba szállítják, és napokig itt hallgatják ki az olajszőkítési ügyleteiről elhíresült Energol Rt. egykori igazgatóját, Portik Tamást.

TK
2012. 09. 26. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapestre hozzák ma a szegedi Csillag börtönből Portik Tamás egykori olajvállalkozót, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a kilencvenes évek alvilági leszámolásaival összefüggésben háromrendbeli gyilkosságra történő felbujtással gyanúsít. Erről tájékoztatta a Magyar Nemzetet Bánáti Kristóf, az augusztus elején őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett férfi védője.

Mint mondta, a hatóság úgy döntött, védence októberig az NNI Aradi utcai fogdájában marad, és ezalatt a jelenlétében felbontják, majd tételes lajstromba veszik azokat az iratokat, tárgyakat, amelyeket az elfogása idején lefoglaltak. Ismertetése szerint a Fővárosi Törvényszék jogerősen is helybenhagyta azt az elsőfokú végzést, amelyben a bíróság ügyfele előzetes letartóztatásának kilencven nappal történt meghosszabbításáról döntött.

Sok van Portik számláján

Alkut kínált a rendőröknek néhány évvel ezelőtt Portik Tamás – ezt mondta a Hír TV Célpont című műsorának Kármán Irén újságíró. Az előzetes letartóztatásban lévő vállalkozó ügyvédje nem tud erről.

Portik neve a Fenyő-gyilkosságban is felmerült: a felbujtó és a bérgyilkosok közötti közvetítőnek tartják az ügyben, de még nem gyanúsították meg a bűncselekménnyel. Portik Tamás neve a V. Lászlóról elhíresült rendőrségi korrupciós botrányban is felmerült.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.