Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Csúszik az ítélethozatal a tábornokperben

Jövő év elején várható ítélet a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsán a vesztegetéssel vádolt magas rangú katonák és polgári alkalmazottak büntetőperében.

MD
2012. 10. 26. 15:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadócz Attila közölte: a tanácsvezető bíró által korábban jelzett időponttól eltérően mégsem decemberben, hanem jövő januárban lesz a következő – háromnaposra tervezett – tárgyalássorozat. Akkor kerül sor a perbeszédekre, és a vádlottak is élhetnek felszólalással az utolsó szó jogán – mondta a szóvivő, hozzátéve: ez után, de már más időpontban hoz ítéletet a katonai tanács.

Juhászt is meghallgatták

A katonai tanács az elsőrendű vádlott védőjének, Zamecsnik Péternek a kezdeményezésére korábban tanúként meghallgatta Juhász Ferenc egykori honvédelmi minisztert, aki 2002 májusától 2006. június 9-éig volt a szaktárca vezetője. A szocialista országgyűlési képviselő tagadta, hogy pénzt fogadott volna el. Leszögezte: nem tudott visszaosztott pénzekről. Arról, hogy viszkisdobozban vitt volna neki pénzt az államtitkár, miként ezt O. J. állította, azt mondta: „népmesei elem”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.