Fordulat Földesiék ügyében?

Földesi-Szabó László állításai több volt titkosszolgálati vezetőt is gyanúba sodorhatnak az Egymásért Alapítvány ügyében.

PR
2012. 11. 16. 4:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogvitában az hozott fordulatot, hogy elfogták a szökésben lévő Földesi-Szabó Lászlót, az alapítvány ügyvezetőjét, aki – miután feloldották titoktartási kötelezettsége alól – terjedelmes vallomásokat tett, amelyeket igyekezett hanganyagokkal is alátámasztani. A volt rendőrtiszt állításai több volt titkosszolgálati vezetőt is gyanúba sodorhatnak.

Az Egymásért-ügy lényege, hogy az alapítvány hatalmas mennyiségű élelmiszert hozott be adományként az országba, amelyet később jogszabály-ellenesen mégis értékesítettek, ám az adásvétel után az adót nem fizették meg. A kérdés már csak az, kiknek a zsebébe vándorolhatott az a több száz millió forint, amit az ügyletek során elsíboltak. Az már egyértelműen igazolódni látszik, hogy az ügy szereplői saját beosztásuk, illetve kapcsolatrendszerük révén védettnek tekintették magukat, ám számításaikba hiba csúszott.

A Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, autót, ékszereket és masszázst is kaptak a volt titkosszolgálati vezetők az Egymásért alapítványtól a 100 millió forintos kenőpénzek mellé. Földesi-Szabó László a műsor birtokába jutott vallomása szerint az ügy kulcsfigurája, Jakubinyi Róbert fizette a titkosszolgálat vezetőit, hogy az alapítvány védelem alatt álljon, és elsimítsák a számukra fontos büntetőügyeket. Földesi-Szabó László azt is mondta: Jakubinyi Róbert több vezető MSZP-s politikusnak is tett üzleti ajánlatot. Jakubinyit június 24-én helyezte előzetes letartóztatásba a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa.

A teljes cikket a pénteki Magyar Nemzetben olvashatja

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.