Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Portik–Laborc-találkozók Budán

Kétszer bizonyosan találkozott Laborc Sándor a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójaként Portik Tamással, az Energol Rt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezetőjével.

WA
2012. 11. 20. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy budai nyilvános helyen 2007 és 2008 környékén két találkozó is zajlott a polgári elhárítás korábbi vezetője és a kilencvenes évek közepének alvilági leszámolásai kapcsán most előzetes letartóztatásban lévő volt olajos vállalkozó, Portik Tamás között. A Magyar Nemzet információi szerint a megbeszéléseken rajtuk kívül még ketten vettek részt: Vajtó Lajos, a találkozó szervezője és egy negyedik személy.

Az üggyel összefüggésben éppen ma szerette volna meghallgatni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága Laborc Sándort, ám a testület ülését Kocsis Kálmán temetése miatt egy héttel elhalasztották. (Kocsis Kálmán egyebek mellett az Információs Hivatal főigazgatójaként tevékenykedett.)

Laborc tervezett meghallgatása után várhatóan Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kabinet titkosszolgálatokért felelős volt miniszterét is beidézik, hogy a bizottság előtt számoljon be a titkosszolgálat, illetőleg az alvilág volt vezetőjének találkozásaival kapcsolatos ismereteiről.

Portik Tamásnak Laborc Sándorral fenntartott kapcsolata már november elején is napirendre került a parlament nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén. A Célpont birtokába jutott információk szerint már évtizedek óta kapcsolatban állhatott a titkosszolgálatokkal Portik Tamás. A televízió úgy tudja: a 2010-es választások előtt politikai megrendelésre is végezhetett feladatokat. A jelenleg előzetesben ülő egykori Energol-vezér családtagjaival figyeltetett politikusokat, és komoly rendőrségi kapcsolatokkal is rendelkezett.

Portik egyéb ügyei

Portik Tamást a felbujtó és a bérgyilkosok közötti közvetítőnek tartják a Fenyő-gyilkosságban, de még nem gyanúsították meg a bűncselekménnyel. Portik neve a V. Lászlóról elhíresült rendőrségi korrupciós botrányban is felmerült. A Magyar Nemzet nemrég arról is beszámolt, hogy a Prisztás-ügy – melyben szintén Portik Tamás és társai ellen folyik nyomozás – felderítése a végéhez közeledik.

További részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.