Munkacsoport vizsgálhatja a Laborc-ügyet

A nemzetbiztonsági bizottság tagjaiból alakult ténymegállapító munkacsoport vizsgálhatja a titkosszolgálatok és a szervezett alvilág kapcsolatát.

KG
2012. 12. 13. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy előzménye: az elmúlt bizottsági üléseken világossá vált, hogy Laborc Sándor, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója a kormányváltás előtt nem hivatalos kapcsolatot tartott az olajmaffiózóként elhíresült Portik Tamással, az Energol Rt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezetőjével.

Mile szerint a zárt üléseken elhangzottak alapján valószínű, hogy a kormányváltás előtt rendszeres kapcsolat volt a titkosszolgálatok és az alvilág között. Ilyen súlyos ügyre – jelezte – nem volt példa a jogállami keretek között működő nemzetbiztonsági szolgálatok történetében, a Laborc és Portik közti megbeszélések ténye pedig alapjaiban kérdőjelezi meg jogszerű működésüket.

További részletek a csütörtöki Magyar Nemzetben

A Magyar Nemzet cikksorozatban számolt be arról, hogy Laborc és Portik egy budai nyilvános helyen két alkalommal is megbeszélést folytatott. Laborc az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt a rendhagyó egyeztetésekkel összefüggésben megpróbált mindent tagadni. A találkozókról azonban hangfelvétel készült, amely az Alkotmányvédelmi Hivatal (a Nemzetbiztonsági Hivatal jogutódja) rendelkezésére áll, így Laborc lényegében lebukott.

Rettegett a kormányváltástól

A leszámolásos bűncselekményekkel összefüggésbe hozott Portik Tamás tartott a 2010-es kormányváltástól. Állítólag a Gyurcsány-féle csapat kémelhárítását vezető Laborc Sándornak elmondta, ha megbukik az MSZP, neki vége. A menekülőutakat kereső Portik fideszes politikusokról is beszélhetett Laborcnak. A Magyar Nemzet kormányzati forrásai szerint Gyurcsányék az alvilággal szövetkeztek.

Az olajbűnözésből mesés vagyonra szert tevő Portik Tamás korrupt rendőrökről és fideszes politikusokról adhatott információkat Laborc Sándornak, a kémelhárítás korábbi főigazgatójának

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.