Nyomozhatnak a BKV-s ingatlanügyben

A nyomozóhatóságok elé kerülhet a BKV egyik legkirívóbb ingatlaneladási ügye.

2012. 12. 04. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forduljon az ügyészséghez a BKV igazgatósága a Magyar Nemzet által feltárt népligeti ingatlanügyben – ezt javasolja a fővárosi közlekedési cég felügyelőbizottsága. Horváth Gábor fb-elnök a tegnapi ülés után a lapnak elmondta: az igazgatóság december közepén határozhat a javaslatról. Mint korábban a Magyar Nemzet megírta: a Demszky-korszakban egy éven belül csaknem kilencszeres haszonnal adott túl ingatlanán egy, a BKV-tól területeket vásároló cég.

A Budapest kiemelt területén, a svéd Skanska Népliget Center irodaházával átellenben lévő kéthektáros telek először 2005. december 20-án cserélt gazdát. Az eladó a BKV saját cége, a Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. bruttó 500 millió forintot kapott a vevő Centrál Ingatlan Kft.-től, az ingatlan tulajdonjogát 2006. január 11-én már be is jegyezték. Alig kilenc hónap múlva a Könyves Kálmán körút és a Gyáli út sarkán ma is üresen álló területért a Skanska leánycége, az S. O. I. Ingatlan Kft. pontosan 4,44 milliárd forintot utalt át a Centrál bankszámlájára. Az ügyben az adóhatóság már sok száz milliós büntetést szabott ki.

További részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.