Egyházat alapított a fémkereskedő

Egyik célja éppen az volt az új egyházügyi törvénynek, hogy leválassza a bizniszegyházakat – reagált Harrach Péter arra, hogy egy adócsaló bűnszervezet feje roma keresztény egyházat alapított.

WA
2013. 01. 14. 4:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illető egy templom építését is tervezte, de a kivitelezésére már nem maradt ideje. – Nehéz megítélni, hogy egy közösség valóban egyházi közösségként működik-e, vagy sem. Ebben az esetben azonban nyugodtan élhetünk a gyanúval, hogy egy gazdasági bűnszervezet tevékenységét fedezte volna az egyházi szervezet. Semmi esély arra, hogy az új törvény alapján ilyen lehetőséget kapjon – mutatott rá Harrach Péter.

A győri bűnszervezet, amelyet egy nemzetközi nyomozócsoport számolt fel Magyarországon, több uniós tagállam költségvetését is megkárosította. Csehországban és Szlovákiában csaknem hatmilliárd forintos költségvetési kárt okoztak a győri „vállalkozók”, akiktől összehangolt akció nyomán összesen körülbelül 1,3 milliárd forint értékben foglaltak le luxusautókat, ingatlanokat, ékszert, aranyat és készpénzt.

Részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.