Moszkvai ügy: egy volt ügyész is gyanúsított

Egykori ügyészt gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai kereskedelmi kirendeltség értékesítése miatt indított eljárásban.

KG
2013. 01. 18. 3:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Géza, a főügyészség helyettes vezetője a tegnap kihallgatott terhelt személyére vonatkozó értesüléseinket nem kommentálva azt közölte: az eljárás alá vont férfit minősített bűnpártolás társtetteseként, valamint folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás megalapozott gyanújával hallgatták ki. Mint mondta: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori vezető beosztású munkatársa vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmények elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítással szemben.

Morvai Attilát 2005-ben nevezték ki a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének, ahonnan az ügyész 2008 végén távozott, és az MNV vezető jogtanácsosaként helyezkedett el. Az eljárásban a KNYF legutóbb kedden közölte, hogy gyanúsítottként hallgatták ki a vagyonkezelő két egykori munkatársnőjét, akiket minősített bűnpártolás tetteseként, illetve bűnsegédjeként tart számon a nyomozó hatóság.

További részletek a pénteki Magyar Nemzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.