Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Feljelentés Laborcék akciója miatt

Nyomozás indulhat Laborc Sándornak, az elhárítás volt főigazgatójának Portik Tamással, a szervezett bűnözés egyik kulcsfigurájával tartott kapcsolata ügyében.

BuL
2013. 02. 02. 3:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ügyészségi vizsgálat indulhat annak feltárására, hogy törvényes keretek között és ilyen célok érdekében tartott-e kapcsolatot Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatója a kilencvenes évek olajszőkítési ügyleteiről elhíresült Energol Rt. egykori irányítójával, Portik Tamással.

A Magyar Nemzet információi szerint a parlament nemzetbiztonsági bizottsága által többször is tárgyalt találkozók ügyében az elhárítást felügyelő Belügyminisztérium és az NBH jogutódja, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatója is ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen. Arról, hogy indul-e nyomozás, várhatóan a jövő héten születhet döntés.

A jelenleg három, a kilencvenes években elkövetett leszámolásos merénylet felbujtójaként fogva tartott Portik és Laborc kapcsolatáról tett fel írásbeli kérdéseket Pintér Sándor belügyminiszternek Mile Lajos, a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja.

Részletek a szombati Magyar Nemzetben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.