időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Kiosztották az alkalmazott tudományok főiskolája minősítéseket

MD
2013.02.12. 22:37

Alkalmazott tudományok főiskolája minősítést adott a Budapesti Gazdasági Főiskolának (BGF) az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A közlemény szerint ezt a minősítést az a főiskola kaphatja meg, amely hallgatóinak kiváló, gyakorlatorientált, a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazodó, jól használható képzést nyújt, továbbá kutatási tevékenységet folytat az alkalmazott tudományok területén, valamint széles körű nemzetközi együttműködést alakított ki más oktatási intézményekkel.

A nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló, a Magyar Közlönyben február 5-én megjelent kormányrendelet szerint alkalmazott tudományok főiskolája minősítéssel legfeljebb két főiskola rendelkezhet egyidejűleg egy minősítési időszakban. A címet a Budapesti Gazdasági Főiskola mellett az egri Eszterházy Károly Főiskola nyerte még el a 2013 és 2016 közötti minősítési időszakra.

Három felsőoktatási intézmény kapott kiemelt minősítést – a kormány erről szóló döntése a Magyar Közlönyben jelent meg. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat alapján a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem viselheti ezt a rangot 2013 és 2016 között.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.