Sebesség-ellenőrző akciót tart a rendőrség

Fokozott sebesség-ellenőrző akciót tart a rendőrség csütörtöktől szombatig az ország egész területén, a sebességméréshez az összes mobil és fix sebességmérőt bevetik.

WL
2013. 04. 18. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a fokozott sebesség-ellenőrzésre a fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi utakon egyaránt számítani lehet. A Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) tervei alapján az akciót az Európai Unió teljes területén megtartják, a mostani ellenőrzés kifejezetten a sebességmérésre koncentrál.

A rendőrség azzal indokolta az akciót, hogy Európában és Magyarországon is a sebességtúllépés a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27 százaléka, a halálos kimenetelűek megközelítőleg 40 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra. Így a gyorshajtók kiszűrése nélkül „a közösségi és nemzeti közlekedéspolitikai célkitűzések nem teljesíthetők” – fogalmazott a rendőrség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.