Dokumentált szerepvállalás

Bár évek óta azt állítja, hogy nem volt közvetlen befolyása a Hajdú-Bét irányítására, egy 2002-es dokumentumból kiderül, Bajnai Gordon részt vett a cég működtetésében.

Magyar Nemzet
2013. 06. 13. 3:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha Bajnai Gordon következetesen tagadja, hogy bármi köze lett volna a 2004-ben felszámolási eljárás alá vont Hajdú-Bét Rt.-hez, egy a Magyar Nemzet birtokában lévő dokumentum alapján ez erősen megkérdőjelezhető. Bajnai közvetett felelőssége eddig is egyértelmű volt, az Együtt 2014–PM jelenlegi vezetője ugyanis 2000-től vezérigazgatója volt a Hajdú-Bétben többségi tulajdonos Wallis Rt.-nek. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság által 2002. április 9-én érkeztetett meghatalmazásból most az is kiderül, hogy Bajnai a kisebbségi tulajdonos Vitonas Investment Limited nevű ciprusi cég kézbesítési megbízottjaként is tevékenykedett. A dokumentum szerint az adóparadicsomba bejegyzett társaság nevében Veres Tibor bízta meg 2002. április 5-én Bajnai Gordont a Hajdú-Bét Baromfitermelő és Értékesítő Rt. vonatkozásában a kézbesítési feladatok ellátásával. A meghatalmazást pedig Bajnai Gordon két tanú jelenlétében aláírta.

Mint ismeretes, a Hajdú-Bét annak idején termeltetési szerződést kötött a libatenyésztőkkel, majd a feldolgozásra kész libákat átvette, ám egy idő után nem fizetett értük. A vádak szerint a társaság az után is átvette a gazdáktól a szárnyasokat, hogy már tudta: felszámolása elkerülhetetlen, azok kifizetésére nem lesz pénzügyi fedezete.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.