Hamisítás: a kihallgatott Király mindent tagad

Bajnai nem zavartatta magát, aláírta az ellenzéki megállapodást Mesterházyval. A kihallgatott Király György tagad.

2013. 10. 22. 11:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztus végén megkötött és most szentesített egyezség szerint a felek külön listán indulnak a 2014-es parlamenti választáson, nem neveznek meg közös miniszterelnök-jelöltet, de mind a 106 egyéni választókerületben csak egy jelöltet állítanak. 75 körzetben az MSZP, 31-ben az Együtt–PM nevezi meg, hogy ki indul. Ha a baloldal győz a választáson, az lesz a miniszterelnök, akinek a pártja több listás szavazatot szerzett. Az A38 hajón tartott rendezvényen Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is a kormányváltó szövetség létrejötteként értékelte a megállapodást.

Kérdésre az MSZP elnöke azt mondta, a szövetségkötés lezárult, nem történt olyan esemény, ami miatt a résztvevők körét bővíteni kellene. A Hír TV azon érdeklődésére, hogy az Együtt–PM szövetség részéről jó időzítés volt-e most (az MSZP-székházig érő bajai hamisítási botrány árnyékában – a szerk.) aláírni a megállapodást, Bajnai Gordon csak annyit felelt: jó. Később pedig azt mondta a volt miniszterelnök, hogy az eseményt fideszes provokációnak tartja. Úgy fogalmazott: azt nem tudni, hogy ki készítette a videót, de az nyilvánvaló, hogy csak a kormánypárt tud belőle profitálni.

Mesterházy pedig ugyancsak a Hír TV-nek azt mondta: nem tervezi a lemondását a videofelvételes ügy miatt. Ő is fideszes provokációnak tartja, hogy egy DK-tag álvideója a szocialisták székházában kötött ki, szerinte maga a hír pedig Isten ajándéka a Fidesznek, hiszen így nincs szó például a költségvetésről. Később megengedhetetlennek nevezte az ilyen eszközöket, hozzátéve, hogy a „szocialista párt soha semmilyen formában nem élne ilyen eszközzel”. A pártelnök elmondta, találkozott Király Györggyel, aki beszámolt arról, hogy hogyan látja a saját szerepét: „ő száz százalékban visszautasítja a vádakat, sem neki, sem bárki másnak nem volt köze ehhez”.

A sajtótájékoztatóval szinte egy időben adta ki közleményét az időközben a rendőrségen kihallgatott Király György is. Azt írja, hogy „a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre”. Hozzáteszi, hogy a „videofelvétel elkészítéséhez a Magyar Szocialista Pártnak sincs semmi köze”. Kommünikéjében a politikus azt írja, hogy október 16-án, szerdán mutatták be a neki a felvételt, amit „rendkívül gyanúsnak talált”, később hozzátette, hogy „a felvétel eredetiségéről azonban sem módon, sem tisztem nem volt meggyőződni”.

Király úgy folytatja, hogy „a párt tagjaként ezért az MSZP országos központjában dolgozó, büntetőjogi tapasztalattal rendelkező munkatárshoz vittük a felvételt azzal a céllal, hogy megtegyük a szükséges jogi lépéseket”. A sporttagozat alelnöke beszámol arról is, hogy „a felvétel megtekintésekor az azt bemutató személyen, az országos központ munkatársán és rajtam kívül senki más nem volt jelen”. A Hír TV beszámolója szerint Mesterházy Attila sem akarta elmondani a kedd délelőtti sajtótájékoztatóján, hogy kik voltak ott ezen a megtekintésen, azt viszont elárulta a pártelnök, hogy nem indul etikai vizsgálat Király ellen.

A Fidelitas országos elnöksége szerint az ellenzéki szövetségkötéssel bebizonyosodott, hogy sem az MSZP, sem a Bajnai-féle Együtt 2014 nem újult meg. „Ugyanazok az emberek, ugyanazok a mondatok, ugyanazok az üres gondolatok, ugyanaz a politika. Sok jóra ne számítsunk tőlük: feltétlen IMF-imádat, privatizáció, a vagyon elherdálása, kétes korrupciós ügyletek és adóemelés bármi áron” – fogalmazott reagálásában a Fidesz ifjúsági társszervezete.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.